Ο Μητροπολίτης Χίου έδιωξε τους αστυνομικούς από την εκκλησία: «Περάστε έξω, είστε ανεπιθύμητοι»

Gazzetta team
Ο Μητροπολίτης Χίου έδιωξε τους αστυνομικούς από την εκκλησία: «Περάστε έξω, είστε ανεπιθύμητοι»
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χίου με ανακοίνωσή της αποκάλυψε το επεισόδιο που υπήρξε με τον Μητροπολίτη Χίου Μάρκου, ανήμερα της εορτής των Ταξιαρχών στα Μεστά.

Ένα άνευ προηγουμένου επεισόδιο έλαβε χώρα στην Χίο ανήμερα της εορτής των Ταξιαρχών στα Μεστά.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χίου, ο Μητροπολίτης Μάρκου μόλις αντίκρισε τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο, άρχισε να τους φωνάζει πως είναι ανεπιθύμητοι και τους έδιωξε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση...

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η αστυνομία ήταν παρούσα στην Πανηγυρική Εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στα Μεστά της Χίου, παρουσία του Μητροπολίτη Χίου. Βέβαια φέτος οι συνθήκες είναι διαφορετικές λόγω της πανδημίας.

Κατά την είσοδο του Σεβασμιότατου στο προαύλιο χώρο του Ι. Ναού οι δύο «άτυχοι» συνάδελφοι μας, που βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, έτυχαν μιας άκρως απαξιωτικής συμπεριφοράς.

Μόλις τους αντίκρισε άρχισε να φωνάζει:

«Περάστε έξω, είστε ανεπιθύμητοι εντός του χώρου της εκκλησίας, δεν είμαστε εγκληματίες για να βρίσκεστε εδώ» και όλα αυτά χτυπώντας την ποιμαντορική ράβδο δυνατά στο έδαφος.

Άραγε από πού μας έδιωχνε;

Οι συνάδελφοι ντροπιασμένοι και έπειτα από διαταγές που έλαβαν από την Υπηρεσία αποχώρησαν από τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, δεχόμενοι την στήριξη και την συμπαράσταση των παρευρισκομένων.

Λυπόμαστε που στον οίκο του Θεού οι συνάδελφοι μας δέχτηκαν τέτοια υποτιμητική συμπεριφορά από τον άνθρωπο που θα έπρεπε να δείχνει έμπρακτα την αγάπη του στο ποίμνιό του.

Δεν δεχόμαστε απαξίωση από Κανέναν.