«Ο διοικητής του Νοσοκομείου Λιβαδειάς ζητά υπεύθυνη δήλωση από το προσωπικό ότι δεν θα κολλήσει κορονοϊό» (pic)

Gazzetta team
«Ο διοικητής του Νοσοκομείου Λιβαδειάς ζητά υπεύθυνη δήλωση από το προσωπικό ότι δεν θα κολλήσει κορονοϊό» (pic)
Απίστευτη καταγγελία από την ΠΟΕΔΗΝ, που τονίζει ότι «ο διοικητής του Νοσοκομείου Λιβαδειάς προσπαθεί να... ελέγξει τη διασπορά του κορονοϊού με υπογραφές των υπαλλήλων σε υπεύθυνη δήλωση, ότι δεν θα προσβληθούν από τον ιό στην άδειά τους ή τα ρεπό τους»!

Σε μια απίστευτη καταγγελία προέβη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), αναφορικά με τα μέτρα προφύλαξης των υγειονομικών έναντι του νέου κορονοϊού.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Ομοσπονδία, «ο διοικητής του Νοσοκομείου Λιβαδειάς προσπαθεί να... ελέγξει τη διασπορά του κορονοϊού με υπογραφές των υπαλλήλων σε υπεύθυνη δήλωση, ότι δεν θα προσβληθούν από τον ιό στην άδειά τους ή τα ρεπό τους»!

Συγκεκριμένα, η υπεύθυνη δήλωση αναφέρει: «Δηλώνω πως κατά την ολιγοήμερη άδεια/ρεπό μου που θα λάβω από ... έως ... δεν θα αναπτύξω -πέραν των συνήθων- καθημερινές δραστηριότητες και δη συμμετοχή μου σε χώρους με έντονο συνωστισμό.

Ως εκ τούτου δηλώνω ότι δεν θα εκτεθώ κατά το διάστημα αυτό σε αυξημένο κίνδυνο έναντι του ιού SARS-Cov-2».

Η σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λιβαδειάς προσπαθεί να ελέγξει τη διασπορά του κορωνοϊού με υπογραφές των υπαλλήλων σε υπεύθυνη δήλωση, ότι δεν θα προσβληθούν από τον ιό στην άδειά τους ή τα ρεπό τους.

Σας κοινοποιούμε την υπεύθυνη δήλωση.



Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λιβαδειάς προχώρησε σε μια απίστευτη κίνηση. Μοίρασε υπεύθυνες δηλώσεις τις οποίες υποχρεούνται να υπογράψουν οι υπάλληλοι του Νοσοκομείου που αναγράφει τα εξής:

''Δηλώνω πως κατά την ολιγοήμερη άδεια/ρεπό μου που θα λάβω από ... έως ... δεν θα αναπτύξω -πέραν των συνήθων- καθημερινές δραστηριότητες και δη συμμετοχή μου σε χώρους με έντονο συνωστισμό.

Ως εκ τούτου δηλώνω ότι δεν θα εκτεθώ κατά το διάστημα αυτό σε αυξημένο κίνδυνο έναντι του ιού SARS-Cov-2''.

Ο Διοικητής βρήκε τον τρόπο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στοχοποιώντας τους εργαζομένους. Απαράδεκτη διοικητική πράξη που δεν είναι άξια σχολιασμού.

Εξάλλου γνωρίζει ο εν λόγω Διοικητής ότι στο Νοσοκομείο του πριν λίγες ημέρες νοσηλεύτηκαν περιστατικά κορωνοϊού που ξέφυγαν (μαιευτική, ορθοπεδική).

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να παρέμβει ώστε να αποσυρθεί η κατάπτυστη αυτή υπεύθυνη δήλωση.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ