Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο σε 50χρονο για μη χρήση μάσκας σε στάση λεωφορείου

Gazzetta team
Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο σε 50χρονο για μη χρήση μάσκας σε στάση λεωφορείου
Ο 50χρονος στην Θεσσαλονίκη επέμενε πως η στάση είναι εξωτερικός χώρος, αλλά η αστυνομία του επέβαλλε πρόστιμο για μη χρήση μάσκας, στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Πρόστιμο 150 ευρώ, επιβλήθηκε σε έναν 50χρονο στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι δεν φορούσε προστατευτική μάσκα για τον κορονοϊό, όχι ενώ επέβαινε σε λεωφορείο, αλλά ενώ περίμενε στη στάση!

Σύμφωνα με το GRtimes.gr, το Σάββατο 14.25 το μεσημέρι στον τερματικό σταθμό των λεωφορείων, στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης.

Το περιπολικό της αστυνομίας περνάει από το σημείο, οι αστυνομικοί που επιβαίνουν σε αυτό βλέπουν τον 50χρονο να περιμένει στη στάση χωρίς να φοράει προστατευτική – μη χειρουργική μάσκα και του βεβαιώνουν διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ, για παράβαση των μέτρων ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού.

Όπως ανέφερε ο 50χρονος ο ίδιος βρισκόταν στη στάση της γραμμής Νο23, περιμένοντας το λεωφορείο να περάσει και περίπου 10 μέτρα πιο μακριά ένα ακόμη άτομο που φορούσε μάσκα. «Δεν υπήρχε κανείς άλλος όταν πέρασε το περιπολικό. Με είδαν και με ρώτησαν γιατί δεν φοράω μάσκα. Τους λέω ότι είναι εξωτερικός χώρος και μου λένε πως όχι, θεωρείται εσωτερικός. Τι να σας πω… Είμαι στον δρόμο και θεωρείται εσωτερικός χώρος; Δεν είναι ξεκάθαρο αυτό και δεν γνώριζα πως στη στάση, οφείλω να φοράω μάσκα» επισημαίνει.

Ο ίδιος αναφέρει πως προχώρησε σε ένσταση, κάτι το οποίο τον προέτρεψαν να κάνει και οι αστυνομικοί, μετά τα παράπονα που εξέφρασε. «Νομίζετε ότι είμαστε χαρούμενοι που πρέπει να κυνηγάμε τον καθέναν ξεχωριστά για τις μάσκες; Είναι δουλειά μας αυτή», φέρεται να του είπε ο ένας από τους δύο αστυνομικούς που του επεσήμανε ότι πρέπει να ακολουθούν τις εντολές.

Τι προβλέπουν οι διατάξεις

Με βάση απόφαση που είχε ληφθεί ήδη από τον Μάιο για τα μέτρα προστασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και η οποία είχε αναρτηθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, «στους χώρους προσέλευσης και αναμονής των μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς και εντός των οχημάτων και των συρμών, το προσωπικό και οι επιβάτες υποχρεούνται να φέρουν μη ιατρική μάσκα προστασίας».

Αυτό απλά σημαίνει ότι οι πολίτες υποχρεούνται να φορούν μάσκα και στις στάσεις λεωφορείων και ηλεκτρικού.

Πηγή φωτογραφίας: GRTimes.gr