Η Ελλάδα θα φτιάξει σε μυστική αποθήκη αποθήκη της ΕΕ με υγειονομικό υλικό

Gazzetta team
Η Ελλάδα θα φτιάξει σε μυστική αποθήκη αποθήκη της ΕΕ με υγειονομικό υλικό
Η Ελλάδα αναμένεται να έχει την τρίτη αποθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με υγειονομικό υλικό.

Η πανδημία του κορονοϊού ανέδειξε ένα μεγάλο πρόβλημα στις τάξεις, όχι μόνο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά όλου του κόσμου. Της ανεπάρκειας σε υγειονομικό υλικό...

Αυτό έγινε αισθητό, όταν η Ιταλία ζήτησε βοήθεια σε αυτό το κομμάτι με μάσκες και αναπνευστήρες, χωρίς ωστόσο να υπάρξει ανταπόκριση.

Κάτι που οδήγησε την Κομισιόν στην απόφαση να δημιουργήσει δύο ευρωπαϊκές αποθήκες στην Γερμανία και την Ρουμανία, όπου θα υπάρχει υγειονομικό υλικό που θα μπορεί να χρησιμεύσει σε καταστάσεις ανάγκης... Όπως αυτή που διανύουμε δηλαδή.

Σύμφωνα με την Καθημερινή ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατέθεσε αίτημα στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο, προκειμένου μία τέτοια αποθήκη να φτιαχτεί σε μυστική τοποθεσία και στην Αττική.

Μετά από τις απαραίτητες διαβουλεύσεις, το αίτημά του, σύμφωνα με δημοσιεύματα έγινε δεκτό.

Η αποθήκευση θα γίνει σε εγκατάσταση έκτασης 2.000 τετραγωνικών μέτρων με εύκολη πρόσβαση στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας και το «Ελ. Βενιζέλος».

Η Πολιτική Προστασία έχει ήδη έρθει σε συνεννόηση με προμηθευτές έτσι ώστε εντός 40 ημερών από την ημέρα υπογραφής της τελικής σύμβασης, αυτοί να έχουν παραδώσει το 25% της συνολικής συμφωνηθείσας ποσότητας.

Το υπόλοιπο 75% της ποσότητας οφείλουν να έχουν παραδώσει εντός 90 ημερών αντίστοιχα. Η χρηματοδότηση του εγχειρήματος καλύπτεται εξ ολοκλήρου από πόρους της Ε.Ε.