Ο απατεώνας γιατρός ανέφερε μέχρι και τον Σουμάχερ στα... παραμύθια του

Gazzetta team
Ο απατεώνας γιατρός ανέφερε μέχρι και τον Σουμάχερ στα... παραμύθια του
Η δημοσιοποίηση των στοιχείων του απατεώνα ψευτο-ογκολόγου του οποίου οι πράξεις οδήγησαν στο θάνατο δύο παιδιών και ενός 76χρονου, αναμένεται εντός των ημερών.

Ο αδίστακτος και αναίσχυντος 47χρονος απατεώνας εκτός από τα διαγνωστικά κέντρα, είχε απλώσει τα πλοκάμια του ακόμα και στο Άγιο Όρος, όπου πήγαινε για να βρει απελπισμένους ανθρώπους και να τους κάνει θύματά του, λέγοντας πως αυτός θα δώσει δώσει στα προβλήματα υγείας τους ή των συγγενών τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το μέγεθος του θράσους και της απάτης του έφτανε σε τέτοιο σημείο, ούτως ώστε όχι μόνον συνόδευε στα νοσοκομεία τους ασθενείς, αλλά το έκανε για να "ψαρεύει" εκεί νέα υποψήφια θύματά του, ενώ στους γιατρούς έλεγε ότι μπορεί να συνεργαστούν για τις θεραπείες ασθενών και ότι «θα μοιράζονταν τα χρήματα».

Ανάμεσα στα 45 άτομα που ως τώρα έχει φανεί ότι εξαπάτησε, ενώ ο αριθμός αναμένεται να μεγαλώσει, συμπεριλαμβάνονται τρεις που έχασαν τη ζωή τους, ένα 14χρονο αγόρι από τις Σέρρες, ένα 16χρονο κορίτσι από την Κω και ένας 76χρονος άντρας.

Το μοιραίο για αυτόν λάθος που αποκάλυψε το μέγεθος της απάτης και της αναισχυντίας του, ήταν όταν ζήτησε να μπει μαζί με έναν γιατρό στο χειρουργείο. Εκείνος αντιλήφθηκε αμέσως ότι ο «προφέσορ» δεν ήξερε ούτε να αποστειρώνει τα χέρια και ο κανονικός γιατρός εξεπλάγη. Εκεί μάλιστα, στην ίδια επέμβαση ο ψευτογιατρός κάποια στιγμή έξυσε το μέτωπό του με το γάντι, κίνηση που δεν κάνει κανείς σε χειρουργείο. Τότε ο γιατρός τον πετάξε έξω από την αίθουσα.

Ο γιατρός συζήτησε εκ των υστέρων το περίεργο αυτό περιστατικό και έτσι η αστυνομία βρέθηκε στα αχνάρια του Νίκου Κοντού, όπως υποτίθεται ότι λεγόνταν ο ψευτογιατρός.

Οι μαρτυρίες των συγγενών των θυμάτων

Μιλώντας στο Open TV ο πατέρας ενός εκ των θυμάτων είπε. «Μας τον είχαν συστήσει μέσω εκκλησίας. Από εκεί έγινε η γνωριμία. Η αλήθεια είναι ότι τον πιστέψαμε. Πρώτον συστήθηκε με τεράστιες σπουδές από την Αμερική, τη Νέα Υόρκη. Έχει και προφίλ στο Linkedin. Μας είπε ότι ήταν στην κλινική που νοσηλεύθηκε ο Σουμάχερ μετά το ατύχημά του. Ακόμη ήταν με μεγάλες προσωπικότητες της χώρας που πήγαιναν εκεί για καλλωπισμό και για διάφορες θεραπείες. Δεν έψαχνα εναλλακτική θεραπεία. Είχαμε τους γιατρούς μας. Μας παρουσιάστηκε σαν γιατρός. Μας είπε ότι είναι γιατρός στο Παίδων και ότι έχει την ειδικότητα του παιδονευροχειρούργου, του παιδοογκολόγου, ο οποίος έχει ασχοληθεί με το θέμα. Μας είπε ακόμη ότι η θεραπεία είναι ένα βήμα πριν πάρει έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φαρμάκων».

Συνεχίζοντας συμπλήρωσε: «Άλλαξε τη θεραπεία. Εκεί που το παιδί έπαιρνε την άλφα θεραπεία, μας είπε ότι είναι "άχρηστη" και θα παίρνει τη δική μου, με διάφορα σκευάσματα και σας υπόσχομαι πλήρη ίαση. Δεν ξέραμε τι χορηγούσε στο παιδί. Τα παρασκευάσματα ήταν στην Ελβετία. Από εκεί έρχονταν. Οι συναντήσεις μας γίνονταν σε μεγάλα διαγνωστικά κέντρα των Αθηνών. Μας έκλεινε ραντεβού για να κάνουμε μαγνητική".

«Νιώθουμε δικαιωμένοι που πιάστηκε μετά από τόσο καιρό. Βέβαια θα πεις ότι το παιδί δεν γυρίζει. Όμως να μην υπάρξουν και άλλα θύματα. Όταν παρουσιάστηκε αυτός σαν γιατρός αναπτερώθηκαν οι ελπίδες μας. Τέλος πάντων, το παιδί μας χάθηκε». Άλλος συγγενής του ίδιου παιδιού λέει «εκείνο που θέλω είναι κι άλλοι υποψήφιοι τέτοιοι γιατροί να μην εμφανίζονται και παίζουν με τον πόνο του καθενός», δήλωσε από τη δική του πλευρά συγγενής του 16χρονου κοριτσιού.