Κεραμέως: «Υπάρχει ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς» (vid)

Gazzetta team
Κεραμέως: «Υπάρχει ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς» (vid)
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως στο πλαίσιο της επιστροφής στην κανονικότητα και στα ζητήματα που προκύπτουν σε σχέση με τα σχολεία, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο πότε θα ανοίξουν τα σχολεία για την Γ’ Λυκείου και ποια είναι η πιθανότερη ημερομηνία για τις πανελλήνιες αλλά και πως θα γίνουν αυτές, την ύλη καθώς και το πότε θα ανοίξουν σχολές και φροντιστήρια.

bwin - Live Casino γεμάτο εκπλήξεις* όλο τον Απρίλιο! |21+ * Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο Open σημείωσε ότι η παράταση της σχολικής χρονιάς είναι αυτή τη στιγμή το επικρατέστερο σενάριo, ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν θα φτάσει πέραν του τέλους Ιουνίου.

Παράλληλα τόνισε ότι πιθανότατα θα υπάρξει έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς νωρίτερα αλλά όχι για όλες τις βαθμίδες.

Ωστόσο ξεκαθάρισε πως όλες οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού με το οποίο θα ανακοινωθεί το γενικότερο πλαίσιο άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Αναφορικά με το αν και πώς θα διεξαχθούν προαγωγικές εξετάσεις, η Νίκη Κεραμέως τόνισε ακόμα δεν έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις και υπογράμμισε ότι από το Ινστιτούτο Παιδείας έχει ζητηθεί να δοθούν κατευθύνσεις για την «απολύτως αναγκαία ύλη που πρέπει να διδαχθούν οι μαθητές για να προαχθούν στην επόμενη τάξη».