Κορονοϊός: Λειτουργεί η μονάδα τεχνητού νεφρού στην κλινική «Ταξιάρχαι» παρά τα κρούσματα

Gazzetta team
Κορονοϊός: Λειτουργεί η μονάδα τεχνητού νεφρού στην κλινική «Ταξιάρχαι» παρά τα κρούσματα
Παρά τον εντοπισμό κρουσμάτων στην κλινική του Περιστερίου, η μονάδα τεχνητού νεφρού είναι ανοιχτή, όπως είπε ο διοικητικός διευθυντής της κλινικής Αλέκος Κοκκινάκης.

Ο κος Κοκκινάκης μίλησε στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ για την κατάσταση που επικρατεί, μετά το σφράγισμα της Κλινικής «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, από τα κρούσματα κορονοϊού που βρέθηκαν.

Όπως είπε, δεν λειτουργεί κανένα τμήμα της κλινικής, οι ασθενείς μεταφέρθηκαν αλλού, ενώ «λειτουργεί μόνο η μονάδα τεχνητού νεφρού, η οποία είναι η δεύτερη μονάδα που δεν είχε κανένα κρούσμα».

Νωρίς το πρωί, νεφροπαθείς, που είχαν προγραμματισμένο ραντεβού για αιμοκαθάρσεις, πήγαν στην Κλινική. Αφού θερμομετρήθηκαν, πέρασαν στο εσωτερικό, για να ανέβουν στον πρώτο όροφο, όπου είναι η μονάδα που λειτουργεί.

Όσο για το αν έγιναν λάθη, ο διοικητικός διευθυντής της Κλινικής υποστήριξε: «Διοικητικά, όχι. Ιατρικά δεν το ξέρω. Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη ότι κάναμε ό,τι έπρεπε, ίσως και κάτι παραπάνω».

Υπενθυμίζεται ότι στην εν λόγω κλινική βρέθηκαν 28 άνθρωποι θετικοί στην Covid-19 (11 εργαζόμενοι, 13 τρόφιμοι και 4 ακόμη), ενώ τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους.