Τα 3 σενάρια καθολικής απαγόρευσης που εξετάζονται για το Πάσχα (vid)

Gazzetta team
Τα 3 σενάρια καθολικής απαγόρευσης που εξετάζονται για το Πάσχα (vid)
Αναλυτικά τι περιλαμβάνουν οι τρεις προτάσεις που εξετάζει η κυβέρνηση για τις ημέρες του Πάσχα.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Οι μέρες που διανύουμε, σύμφωνα με τα όσα λένε οι επιστήμονες και κυβερνητικά στελέχη, είναι κρίσιμες, καθώς αν δεν υπάρξει κάποια παρεκτροπή στην εξάπλωση του κορονοϊού, σύντομα θα δούμε τα περιοριστικά μέτρα να χαλαρώνουν.

Για αυτό και θα πρέπει να θεωρείται πιθανό, η Πολιτεία για τελευταία φορά να αυστηροποιήσει τα μέτρα, προκειμένου να αποφύγουμε συγκεντρώσεις σε σπίτια για την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, άρχισε να κυκλοφορεί από χθες το σενάριο καθολικής απαγόρευσης που προβλέπει την ακινητοποίηση των ΙΧ.

Ο ΣΚΑΙ όμως, παρουσίασε με περισσότερες λεπτομέρειες τις προτάσεις που υπάρχουν στο τραπέζι και ουσιαστικά πρόκειται για τρεις.

  • Τα τρία σενάρια

Το πρώτο προβλέπει είναι αυτό που έγινε γνωστό από την Καθημερινή και προβλέπει την απαγόρευση κίνησης των Ι.Χ χωρίς δικαιολογία από το Σάββατο το βράδυ έως την Τρίτη του Πάσχα.

Ένα δεύτερο σενάριο το οποίο προστίθεται στο πρώτο και είναι ακόμη πιο αυστηρό αφορά την απαγόρευση κίνησης των ΜΜΜ από το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου έως και την Τρίτη του Πάσχα.

Ένα τρίτο και λιγότερο αυστηρό σενάριο, ως εναλλακτικό του δεύτερου, είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας των ταξί από το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου έως και την Τρίτη του Πάσχα.

  • Το σχέδιο «εξοχικό»

Το συγκεκριμένο μέτρο αφορά τις μαζικές μετακινήσεις προς εξοχικά, σπίτια φίλων και συγγενών, την Κυριακή του Πάσχα.

Για το λόγο αυτό θα στηθούν αστυνομικά μπλόκα σε οδικούς κόμβους, όπως στη Λεωφόρο Μαραθώνος, τη Λεωφόρο Μαρκοπούλου, τη Μεσογείων, τη Βάρης-Κορωπίου, την Αθηνών-Σουνίου, την Λεωφόρο Πεντέλης και την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας.

Σχετικά με την Αττική Οδό, θα υπάρχουν μπλόκα στις εξόδους για να υπάρχει και το περιθώριο αναστροφής των οχημάτων.