Ρέθυμνο: Συστήθηκε ως αντιδήμαρχος σε επιχειρηματία και του άρπαξε χιλιάδες ευρώ

Gazzetta team
Ρέθυμνο: Συστήθηκε ως αντιδήμαρχος σε επιχειρηματία και του άρπαξε χιλιάδες ευρώ
Ένας επιχειρηματίας στο Ρέθυμνο έπεσε στην παγίδα ενός επιτήδειου, που του συστάθηκε ως αντιδήμαρχος και του άρπαξε ένα μεγάλο ποσό από τον λογαριασμό του!

Εν μέσω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων, η αστυνομία στο Ρέθυμνο ερευνά τα τελευταία 24ωρα μια πολύ σοβαρή υπόθεση απάτης.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, ένας επιχειρηματίας έπεσε στην παγίδα ενός επιτήδειου, που του συστάθηκε στο τηλέφωνο ως «Στέλιος Σπανουδάκης, αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου» και του άρπαξε ένα μεγάλο ποσό από τον λογαριασμό του!

Συγκεκριμένα, του ζήτησε να κάνει μια προμήθεια για λογαριασμό του δήμου και να του δώσει τραπεζικό λογαριασμό για κατάθεση χρημάτων.

Την επόμενη μέρα, λοιπόν, επανήλθε τηλεφωνικά, λέγοντας στον επιχειρηματία ότι έκανε λάθος το ποσό και του ζήτησε να του το επιστρέψει, υποδεικνύοντας συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό.

Ανυποψίαστος ο επιχειρηματίας, έπεσε στην παγίδα, καταθέτοντας στον λογαριασμό του ένα αξιοσέβαστο ποσό χιλιάδων ευρώ.

Όταν έγινε αντιληπτή η απάτη, ο επιχειρηματίας έκανε καταγγελία στην Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου, αλλά ο δράστης πρόλαβε και σήκωσε από τον τραπεζικό λογαριασμό πριν αυτός «μπλοκαριστεί» περίπου 1.500 ευρώ.

Ο ίδιος, δε, φαίνεται πως επιχείρησε να προσεγγίσει και δεύτερο επιχειρηματία, αλλά εκείνος ήταν υποψιασμένος και δεν τα κατάφερε.