Ρόκκος: «Αν μείνουμε σπίτι, νικάμε τον ιό διά της απουσίας μας»

Gazzetta team
Ρόκκος: «Αν μείνουμε σπίτι, νικάμε τον ιό διά της απουσίας μας»
Ο τραγουδιστής και συνθέτης Στέλιος Ρόκκος μίλησε στον τηλεμαραθώνιο του gazzetta.gr και του ΠΣΑΠ τονίζοντας ότι τον κορονοϊό μπορούμε να τον κινήσουμε μόνο δια της απουσίας μας, μένοντας σπίτι.

Ο Στέλιος Ρόκκος είπε:

«Κάποιοι φίλοι με ενημέρωσαν για αυτήν την πρωτοβουλία. Μακάρι να συγκεντρωθούν τα χρήματα. Θα νικήσει η υπευθυνότητα, το "εμείς". Πρέπει να σοβαρευτούμε πολύ και να κοπεί τελείως η πλάκα. Είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα. Τσιγκλίζω τον εαυτό μου και παρακολουθώ τι γίνεται. Η τηλεόραση έχει την υπερβολή, αλλά εδώ τα πράγματα είναι σοβαρά. Με ανησυχεί ότι βλέπουμε σε κάποιες χώρες με υψηλή θερμοκρασία που έχουν κρούσματα γιατί είχαμε ακούσει ότι τον Μάιο και τον Ιούνιο ίσως καλυτέρευε η κατάσταση, αλλά δεν το βλέπω να γίνεται. Αν σε περίπτωση που ως κράτος και ως πολίτες το νικήσουμε με το να μείνουμε σπίτι μειώνοντας τα κρούσματα και όσο δεν δίνουμε δικαιώματα στον ιό και το παλεύουμε με αυστηρά μέτρα τότε θα τον νικήσουμε δια της απουσίας μας», ανέφερε.

Στη συνέχεια ο γνωστός καλλιτέχνης πρόσθεσε: «Δεν μπορεί ο ιός να ζει κάπου, αλλά μέσα μας και έτσι μεταδίδεται. Έτσι το έχω δει ότι μπορούμε να τον νικήσουμε, ακόμα κι αν βρεθεί εμβόλιο μετά από καιρό. Είμαστε σε καλό δρόμο διότι δεν έχουμε τρελή έξαρση. Αυτό που μας καίει πιο πολύ είναι το καλοκαίρι, λόγω του τουρισμού. Ο κορονοϊός θα νικηθεί σίγουρα. Αλλά μέχρι να βγει το εμβόλιο, πρέπει να τον νικήσουμε δια της απουσίας μας, με το να μην έχουμε επαφή και μένοντας σπίτι».

Στο τέλος για το αν υποστηρίζει τον Ήφαιστο Λήμνου, αφού βρίσκεται στο νησί εκεί, τόνισε: «Δεν μπορεί να μην υποστηρίζω τον Ήφαιστο Λήμνου, φυσικά. Από τότε που σταμάτησα να είμαι οποιαδήποτε ομάδα πάντως, περνάω καλά και βλέπω όμορφο ποδόσφαιρο».