Κορονοϊός: Σε καραντίνα οι κάτοικοι της κοινότητας Εχίνου Ξάνθης!

Gazzetta team
Κορονοϊός: Σε καραντίνα οι κάτοικοι της κοινότητας Εχίνου Ξάνθης!
Όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, η κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης, στην Ξάνθη, τέθηκε σε καραντίνα για δύο εβδομάδες!

Σε καραντίνα τέθηκε από τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης η κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης, στην Ξάνθη!

Όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά τον θάνατο ενός ηλικιωμένου από τον κορονοϊό, αλλά και τα εννέα κρούσματα που καταγράφηκαν, προέκυψε ένδειξη υψηλού επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή στην περιοχή και ως εκ τούτου, τίθεται σε καραντίνα!

«Εννέα άτομα στην Ξάνθη βρέθηκαν θετικοί στον ιό και από την ανάλυση των δεδομένων προέκυψε ένδειξη υψηλού επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή στην περιοχή. Για αυτό αποφασίσαμε από σήμερα στις 6 το απόγευμα να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης», ανέφερε ο υφυπουργός.

Τόνισε, δε, πως θα ενισχυθεί το ιατρικό προσωπικό στην περιοχή της Ξάνθης, ενώ σημείωσε ότι από αύριο θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στους πολίτες που έχουν τεθεί σε 14ημερη απομόνωση.

Όσο για την τροδοφοσία και τις λοιπές ανάγκες, θα τα καλύπτουν όλα η αστυνομία και η πυροσβεστική της περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

«Καλούμε τους κατοίκους, ιδιαίτερα του χωριού της Μύκης, να μείνουν σπίτι. Ο κίνδυνος εξάπλωσης είναι ισχυρότατος», είπε χαρακτηριστικά.

Νεότερες πληροφορίες για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Ο κος Χαρδαλιάς μίλησε, επίσης, για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού στην κυκλοφορία, δίνοντας κάποιες απαντήσεις σε νέα ερωτήματα που προκύπτουν.

Όπως είπε, λοιπόν, όσοι φροντίζουν αδέσποτα εκτός δήμου και κατοικίας θα πρέπει να απευθυνθούν στις φιλοζωικές και του δήμους.

Για όσους, δε, φροντίζουν αδέσποτα εντός δήμου και κατοικίας, θα πρέπει να πάρουν σχετική βεβαίωση από την ΚΕΔΕ για πιστοποιητικό, που θα έχει διάρκεια τρεις ώρες. Επανέλαβε, εξάλλου, πως θα ξεκινήσει εντατικοποίηση ελέγχων για τους παραβάτες της απαγόρευσης κυκλοφορίας από αύριο, Πέμπτη.

Για τις δύο πτήσεις από την Ισπανία, ο υφυπουργός επισήμανε ότι οι 21 θετικοί συμπολίτες μας προέρχονταν από 16 περιοχές της χώρας, εκ των οποίων οι επτά δεν έχουν ακόμη κρούσμα.

Έχουν ενημερωθεί άπαντες από τον ΕΟΔΥ, πρώτα οι νοσούντες και εν συνεχεία οι υπόλοιποι. Κάποιοι, μάλιστα, που βγήκαν αρνητικοί, αποχώρησαν και τέθηκαν σε καραντίνα στα σπίτια τους, και θα ακολουθήσουν και άλλοι που δεν νοσούν.

Από τα 21 κρούσματα, τα 20 παρέμειναν στο ξενοδοχείο και ο ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία.