40χρονη με κοροναϊό: «Στο ''Σωτηρία'' μου είπαν να περιμένω 4-5 ώρες»! (vid)

Gazzetta team
40χρονη με κοροναϊό: «Στο ''Σωτηρία'' μου είπαν να περιμένω 4-5 ώρες»! (vid)
Εξωφρενική αποκάλυψη από τη 40χρονη τραπεζική υπάλληλο από το Μαρούσι, το πρώτο κρούσμα, θυμίζουμε, του κοροναϊού στην Αθήνα.

Τουλάχιστον εκνευρισμό προκαλούν τα λεγόμενα της 40χρονης τραπεζικής υπαλλήλου, το πρώτο κρούσμα, θυμίζουμε, του κοροναϊού στην Αθήνα.

Η γυναίκα, που είναι καλά στην υγεία της, μίλησε στην εκπομπή «Μαζί σου Σαββατοκύριακο» του ΣΚΑΪ και αναφέρθηκε στην πολύωρη αναμονή της στο νοσοκομείο Σωτηρία, προτού φύγει και πάει στο ιδιωτικό θεραπευτήριο, για να καταλήξει, τελικά, στο «Αττικόν».

Όπως είπε, λοιπόν, παρότι επισήμανε στους γιατρούς πως έχει πυρετό και μόλις επέστρεψε από το Μιλάνο, της απάντησαν ότι η περίπτωσή της δεν χρήζει προτεραιότητας και να περιμένει 4-5 ώρες για να εξεταστεί!

Πραγματικά, αδιανόητο, τη στιγμή, δε, που είχε ήδη σημάνει συναγερμός, μετά το κρούσμα στη Θεσσαλονίκη, και ενώ άπαντες γνώριζαν πως στην Ιταλία, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζουζέπε Κόντε, η ασθένεια εξαπλώθηκε επειδή ένα νοσοκομείο δεν τήρησε πλήρως το επιβεβλημένο πρωτόκολλο!

Αναλυτικά, η 40χρονη είπε:

«Επέστρεψα βράδυ Σαββάτου από το Μιλάνο, την Κυριακή ήμουν στο σπίτι με την οικογένειά μου. Δευτέρα πήγα στη δουλειά μου. Την Τρίτη το βράδυ εστάλη στην εργασία μία οδηγία από ΕΟΔΥ για όσους έχουν ταξιδέψει και έχουν κάποια ένδειξη. Την Τετάρτη παρουσίασα πυρετό 38,2. Ο γιατρός της τράπεζας όπου εργάζομαι μου ζήτησε να πάω στα νοσοκομεία αναφοράς για να εξεταστώ. Επικοινώνησα και με τον ΕΟΔΥ και μου έδωσε οδηγίες να φορέσω μάσκα και να χρησιμοποιήσω ιδιωτικό όχημα.

Έχοντας αυτές τις οδηγίες, ξεκινά η αναζήτηση μάσκας σε φαρμακείο. Ζήτησα από τον γιο μου να κάνει στάση σε φαρμακείο, αλλά δεν βρήκε. Και οι δύο, με τον σύζυγο μου, φορώντας μάσκες, πήγαμε στο "Σωτηρία". Πήγα και δήλωσα στο κουβούκλιο, στην είσοδο του νοσοκομείου, και κατέγραψε ο γιατρός τον λόγο που είμαι εκεί. Επισήμανα ότι έρχομαι από το Μιλάνο. Με πήγαν στο πρωτόκολλο, ήταν μπροστά μου ήδη άλλοι δύο. Μου έδωσαν αριθμό προτεραιότητας το 166 και με το χαρτί περίμενα στην αίθουσα αναμονής και είδα ότι ήταν στο 133. Μου είπαν ότι δεν χρήζει η περίπτωσή μου προτεραιότητας και να περιμένω 4-5 ώρες. Μέσα σε 45', από το 133 είχε πάει στο 135. Είπα στον γιατρό να μου πει ποια είναι η διαδικασία για να πάω την επόμενη μέρα να κάνω το τεστ. Την επόμενη μέρα πήγαμε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, στις 6 το πρωί, για να υποβληθώ στην εξέταση».

Μιλώντας για την κόρη της, που βρισκόταν σε εκδρομή στο Λονδίνο με το Κολέγιο Αθηνών και παραμένει στην Αγγλία, είπε: «Είμαστε σε τακτική επικοινωνία με την κόρη μου. Εγώ όφειλα, εφόσον διαγνώστηκα θετική, να ενημερώσω το σχολείο και να ακολουθηθεί ό,τι προβλέπεται για τους οικείους μου. Το παιδί μου δεν έχει το παραμικρό σύμπτωμα και το κρατούν προληπτικά στο Λονδίνο».