Δικηγόρος 8χρονης: «Ένας εκπαιδευτικός της είπε, επειδή εσύ έγλειψες σκ@@ά, εγώ θα χάσω τη θέση μου;»

Gazzetta team
Δικηγόρος 8χρονης: «Ένας εκπαιδευτικός της είπε, επειδή εσύ έγλειψες σκ@@ά, εγώ θα χάσω τη θέση μου;»
Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η 8χρονη που έγλειψε την τουαλέτα, όπως αναφέρει ο δικηγόρος.

Πριν από λίγες μέρες είχε προκληθεί σάλος με την υπόθεση της 8χρονης σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, την οποία είχαν αναγκάσει οι συμμαθητές της να γλείψει την τούρκικη τουαλέτα.

Ο δικηγόρος της μιλώντας στο «FOCUS FM» έδωσε συνταρακτικές λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση, οι οποίες σοκάρουν.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο δικηγόρος της οικογένειας το περιστατικό έγινε σε ώρα μαθήματος και όχι διαλείμματος, ενώ τα παιδιά που εμπλέκονται «ρίχνουν» τις ευθύνες το ένα στο άλλο.

Την ίδια ώρα οι δάσκαλοι φαίνεται να υποβαθμίζουν το περιστατικό και δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση στους γονείς του κοριτσιού.

Ο δικηγόρος της οικογένειας μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά πως ένας από τους δύο επιβλέποντες εκπαιδευτικούς είπε στο παιδί «επειδή εσύ έγλειψες σκ@@ά, εγώ θα χάσω τη θέση μου»;

Παράλληλα υπογράμμισε, ότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, λέγοντας, ότι «επισήμως περιμένουμε σήμερα την ανακοίνωση του πορίσματος της ΕΔΕ.

Δυστυχώς οι γονείς των παιδιών, που εμπλέκονται, δεν εκδήλωσαν μία συγγνώμη ή μία συμπάθεια στο παιδί.

Απλώς επιβεβαίωσαν, ότι το περιστατικό έλαβε χώρα. Μεταφέρουν την άσκηση βίας το ένα στο άλλο». «Ναι το κάναμε, αλλά δεν είμαστε αυτοί, που την ανάγκασαν»,ανέφερε ο δικηγόρος.

Όπως περιέγραψε, όλα έγιναν στις 16 Γενάρη, 2:20-2:25 μ.μ. κατά τη δεύτερη διδακτική ώρα του ολοήμερου.

«Η εκπαιδευτικός, που ήταν υπεύθυνη για την επιστασία και διδαχή, επέτρεψε στα παιδιά, με την προϋπόθεση, ότι είχαν κάνει τις εργασίες τους για την επόμενη μέρα, να εξέλθουν και να παίξουν στους σχολικούς διαδρόμους ή στον αύλειο χώρο, αν και απαγορεύεται η έξοδος των παιδιών από την αίθουσα διδασκαλίας, παρά μόνο για σοβαρό λόγο και μόνο με τη συνοδεία δασκάλου. Το θύμα, ένα παιδί ιδιαίτερα ντροπαλό, επειδή είχε την ανάγκη να παίξει, παρακάλεσε συμμαθητές της, που έπαιζαν λάστιχο, να παίξει μαζί τους. Αυτά δέχθηκαν, με την προϋπόθεση, ότι θα έκανε τη δοκιμασία, που θα της έθεταν».