Σπουδές ΙΕΚ για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση

Gazzetta team
Σπουδές ΙΕΚ για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση
Σε μια εποχή που η αγορά έχει ανάγκη από εξειδικευμένους επαγγελματίες, τα ΙΕΚ αποτελούν μία πρώτης τάξεως εκπαιδευτική επιλογή για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις ολοκληρώθηκαν, τα μηχανογραφικά κατατέθηκαν και οι υποψήφιοι αναμένουν με αγωνία τις βάσεις για να δουν εάν πέρασαν στη σχολή της προτίμησης τους. Οι εισαγωγικές εξετάσεις αποτελούν το πρώτο βήμα των νέων για το επόμενο στάδιο, αυτό που θα τους μετατρέψει από μαθητές σε ενεργά μέλη της κοινωνίας. Ωστόσο, οι νέοι, αλλά κυρίως οι γονείς τους θα πρέπει να αποδεχθούν ότι η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν είναι μονόδρομος, αλλά υπάρχουν κι άλλες αξιόλογες προτάσεις, όπως η εγγραφή σε κάποιο ΙΕΚ.

Η επιλογή του ιδανικού ΙΕΚ θα προκύψει μετά από έρευνα γύρω από την αξιοπιστία, την ιστορία, το επίπεδο των σπουδών και τη μέριμνα για την επαγγελματική αποκατάσταση.

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 αναβαθμίζει το θεσμό των ΙΕΚ προσφέροντας εδώ και πέντε δεκαετίες εξειδικευμένη κατάρτιση σε περισσότερες από 85 ειδικότητες IEK που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχής. Είναι το πρώτο ΙΕΚ που από το 1996 σύστησε και λειτούργησε οργανωμένο Γραφείο Σταδιοδρομίας για την άμεση διασύνδεση των σπουδαστών του με τις κορυφαίες επιχειρήσεις κάθε κλάδου.

Το Γραφείο Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360

Το Γραφείο Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 ξεκίνησε τη λειτουργία του σε μια εποχή που το LinkedIn, τα soft skills και το personal branding ήταν άγνωστες λέξεις. Έθεσε έτσι γερές βάσεις, ώστε σήμερα να μπορεί να προσφέρει αποδεδειγμένη μέριμνα για την επαγγελματική αποκατάσταση, με ουσιαστική εξατομικευμένη υποστήριξη όσα χρόνια κι αν περάσουν από την αποφοίτηση.

Σύμφωνα με τα στατιστικά, το Γραφείο Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 εξασφαλίζει την πρακτική άσκηση στο σύνολο των σπουδαστών του, ενώ τα ποσοστά απορρόφησης των αποφοίτων σε κάποιους τομείς αγγίζουν το 94%.

Βασικός πυλώνας της λειτουργίας του αποτελεί η σύναψη εκπαιδευτικών συνεργασιών με τις σημαντικότερες επιχειρήσεις κάθε κλάδου, μεταξύ των οποίων η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η Costa Navarino, η L’Oreal Professionnel, o όμιλος Grecotel, η ΖΑΝΑΕ και εκατοντάδες άλλες επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα. Οι συνεργαζόμενες εταιρίες προσφέρουν πρόθυμα την τεχνογνωσία τους στους σπουδαστές, τους εκπαιδεύουν και στο τέλος τους ανταμείβουν με μια προσοδοφόρα καριέρα.

Η μέριμνα για την επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών περιλαμβάνει εξατομικευμένη συμβουλευτική γύρω από θέματα σύνταξης βιογραφικού, προσωπικής συνέντευξης, καθώς οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να προσέρχονται στα εξειδικευμένα στελέχη για να συζητήσουν θέματα καριέρας που τους απασχολούν. Επιπλέον, οι σπουδαστές παρακολουθούν τις μεγάλες θεματικές ημερίδες “Accelerate your Career", στις οποίες έμπειρα στελέχη HR από τις συνεργαζόμενες εταιρίες προσφέρουν την πολύτιμη γνώση τους.

Στις «Ημέρες Καριέρας» και «Ημέρες Καριέρας Τουρισμού» που διενεργούνται σε ετήσια βάση οι σπουδαστές και απόφοιτοι έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τα στελέχη κορυφαίων επιχειρήσεων και να περάσουν από προσωπική συνέντευξη, αποκτώντας γνωριμίες, εξοικείωση με τη διαδικασία επιλογής προσωπικού, αλλά και μια θέση εργασίας ή πρακτικής άσκησης.

Μάθετε περισσότερα για τα νέα τμήματα στις 85 επίκαιρες ειδικότητες που λειτουργούν στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360!