Ρομάν Προτασέβιτς: Σκέφτονται να δώσουν το όνομά του σε δρόμο στο Βουκουρέστι

Gazzetta team
Ρομάν Προτασέβιτς: Σκέφτονται να δώσουν το όνομά του σε δρόμο στο Βουκουρέστι
Στη διεύθυνση «Προτασέβιτς 26» μπορεί να είναι πλέον η πρεσβεία της Λευκορωσίας στο Βουκουρέστι, όπως σκέφτονται να πράξουν οι ρουμανικές Αρχές ως κίνηση αλληλεγγύης στη σύλληψη του 26χρονου δημοσιογράφου.

Η οδός όπου βρίσκεται η πρεσβεία της Λευκορωσίας στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, Βουκουρέστι, μπορεί να μετονομασθεί προς τιμή του αντιφρονούντος δημοσιογράφου Ρομάν Προτασέβιτς ως κίνηση αλληλεγγύης ύστερα από τη δραματική σύλληψή του.

Η ιδέα προτάθηκε από καθηγητή του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου αφού λευκορωσικό μαχητικό αεροσκάφος αναχαίτισε το αεροπλάνο της Ryanair στο οποίο επέβαινε ο Προτασέβιτς την Κυριακή, πραγματοποιώντας την πτήση Αθήνα-Βίλνιους, και το ανάγκασε να προσγειωθεί στο Μινσκ όπου συνελήφθη ο ίδιος και η σύντροφός του

Εάν μετονομασθεί ο δρόμος, η αλληλογραφία της λευκορωσικής πρεσβείας και οι επαγγελματικές κάρτες των υπαλλήλων της θα φέρουν τη διεύθυνση «Προτασέβιτς 26». Ο δημοσιογράφος είναι εδώ και 10 χρόνια έντονος επικριτής του Λευκορώσου ηγέτη Αλεξάντρ Λουκασένκο.

«Θα υποβάλω την πρόταση στο δημαρχείο του Βουκουρεστίου», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Facebook δήλωσε η Κλοτίλντ Αρμάντ, δήμαρχος στην πρώτη περιφέρεια του Βουκουρεστίου, όπου βρίσκεται η πρεσβεία.

«Ζούμε σε ένα ευρωπαϊκό κράτος και αυτή η πράξη τρομοκρατίας από τον πρόεδρο Αλεξάντρ Λουκασένκο να αναχαιτίσει μια εμπορική πτήση μεταξύ δύο χωρών-μελών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη».

Πηγή: reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ