Συναγερμός στο Παρίσι: Άνδρας μαχαίρωσε και σκότωσε γυναίκα αστυνομικό (vid)

Gazzetta team
Συναγερμός στο Παρίσι: Άνδρας μαχαίρωσε και σκότωσε γυναίκα αστυνομικό (vid)
Συναγερμός έχει σημάνει στο Παρίσι καθώς ένας άνδρας μαχαίρωσε θανάσιμα μια γυναίκα αστυνομικό.

Επίθεση από έναν άνδρα δέχθηκε μια γυναίκα αστυνομικός έξω από αστυνομικό τμήμα στα περίχωρα του Παρισιού.

Ο δράστης τραυμάτισε με μαχαίρι την 48χρονη γυναίκα που ήταν διοικητικό στέλεχος της αστυνομίας στον λαιμό και λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά της.

Η αστυνομικός επέστρεφε στο γραφείο της από μεσημεριανό γεύμα όταν ο δράστης την αιφνιδίασε και την μαχαίρωσε. Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο τον πυροβόλησαν και σύμφωνα κάποια Μέσα υπέκυψε και αυτός στα τραύματά του.

Τα κίνητρα του δράστη ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά. Σε πρώτη φάση, το περιστατικό θα μπορούσε να έχει χαρακτηριστικά τρομοκρατίας, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας. Εκπρόσωπος συνδικάτου αστυνομικών της Γαλλίας ανέφερε πως ο δράστης -πιθανότατα Τυνήσιος- φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος», στη διάρκεια της επίθεσης που πραγματοποίησε.

Πρόκειται για έναν Τυνήσιο υπήκοο, ηλικίας 36 ετών, άγνωστο στις αστυνομικές αρχές και τις υπηρεσίες πληροφοριών. Διέθετε νόμιμα έγγραφα.

«Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εσωτερικών (…) θα εκφράσουν τη στήριξή τους στους συναδέλφους του θύματος και μέσω αυτών στο σύνολο της αστυνομίας» και τις δυνάμεις ασφαλείας που «στοχοθετήθηκαν εκ νέου», σημείωσε η κυβέρνηση σε ένα δελτίο τύπου.

«Ο τρόμος, για μία ακόμη φορά στοχοθετεί και πλήττει τις δυνάμεις επιβολής του νόμου», αντέδρασε η συνδικαλιστική ένωση αστυνομικών Alliance στο Twitter.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ