600.000 σε μία μέρα για την ηλικωμένη που έστειλε τον θύτη της στο νοσοκομείο

Gazzetta team
600.000 σε μία μέρα για την ηλικωμένη που έστειλε τον θύτη της στο νοσοκομείο
Η ιστορία της 76χρονης Ζιάο Ζεν Ζι που έστειλε στο νοσοκομείο αυτόν που της επιτέθηκε, συγκίνησε τον κόσμο που μάζεψε 600.000 δολάρια για τη θεραπεία της και τους λογαριασμούς της.

Αν και το όριο που είχαν θέσει εξ αρχής ήταν 50.000 δολάρια, εν τούτοις η ιστορία με την ηλικιωμένη που δέχθηκε επίθεση, αλλά επέδειξε θάρρος και έστειλε τον θύτη της στο... νοσοκομείο με ένα ξύλο, συγκίνησε τον κόσμο με αποτέλεσμα να μαζέψουν 600.000 δολάρια για να βοηθήσουν για τη θεραπεία της και τους λογαριασμούς της.

Η 76χρονη ασιατικής καταγωγής Ζιάο Ζεν Ζι δέχθηκε επίθεση την ώρα που περίμενε να διασχίσει τον δρόμο στο Σαν Φρανσίσκο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα μάτια. Στο ένα της μάτι μάλιστα δεν σταματούσε η αιμοραγία.

Η κυρία Ζι πιστεύει πως δέχθηκε επίθεση λόγω της ασιατικής καταγωγής, καθώς ο 39χρονος δράστης, λίγο πριν είχε επίσης κτυπήσει έναν ηλικιωμένο (83 ετών) κύριο επίσης ασιαστικής καταγωγής, ενώ τελευταία αυξάνονται γενικότερα στις ΗΠΑ οι ρατσιστικές συμπεριφορές απέναντι (και) σε αυτούς τους ανθρώπους, πέραν των μαύρων.

Η 76χρονη η οποία πέραν των δύο ματιών της που μαύρισαν από την επίθεση, κτύπησε και στον καρπό της, έχει γίνει μετά την επίθεση αρκετά συναισθηματική, φοβάται να βγει από το σπίτι της και κλαίει συνέχεια, όπως ανέφερε ο εγγονός της: «Πρέπει συνεχώς να την ηρεμούμε. Ακόμα νιώθει ζαλισμένη και μπορεί να τρώει μόνο χυλό».

Η Ζιάο Ζεν Ζι πάντως συγκίνησε τον κόσμο με την τόλμη της να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Βρήκε ένα ξύλο, μετά την επίθεση και κτύπησε με αυτό τον θύτη της με αποτέλεσμα να τον στείλει στο νοσοκομείο με αιμοραγία στο πρόσωπο.

Ο κόσμος μάζεψε αμέσως χρήματα για τη νοσηλεία της και τους λογαριασμούς τους φτάνοντας μέσα σε μία μέρα τις 600.000 δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ