Κορονοϊός: Ψεύτικα εμβόλια στο «dark web» με 80 ευρώ (vid)

Gazzetta team
Κορονοϊός: Ψεύτικα εμβόλια στο «dark web» με 80 ευρώ (vid)
Ενδεικτική είναι η περίπτωση εγκληματιών που εμφανίζονται στο «dark web» ως επιστημονικό προσωπικό από τη Γουχάν της Κίνας.

Την ώρα που όλες οι χώρες έχουν αποδοθεί σε αγώνα δρόμου για τον ταχύτερο δυνατό εμβολιασμό των πολιτών τους, απατεώνες προσπαθούν να πουλήσουν μέσω διαδικτύου δήθεν εμβόλια της Pfizer και της Moderna.

Σύμφωνα με το OPEN, οι τιμές των εμβολίων στο «dark web» ξεκινούν από τα 80 και φτάνουν τα 800 ευρώ. Η πληρωμή γίνεται μέσω κρυπτονομισμάτων.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση εγκληματιών που εμφανίζονται στο «dark web» ως επιστημονικό προσωπικό από τη Γουχάν της Κίνας, υποστηρίζοντας πως διαθέτουν το «καλύτερο εμβόλιο» και έχουν βρει την αποτελεσματικότερη θεραπεία για την COVID-19.

«Ακόμη και ο τρόπος διακίνησής τους δεν πληροί τα χαρακτηριστικά ασφαλείας που πρέπει να έχει ένα κανονικό φάρμακο, ένα νόμιμο φάρμακο, ένα εγκεκριμένο φάρμακο. Οπότε αυτό καταλαβαίνετε ότι μπορεί αν βάλει σε διακινδύνευση τη δημόσια υγεία», σημείωσε στο OPEN ο Γιώργος Παπαπροδρόμου, ειδικός σε θέματα αντιμετώπισης κυβερνοεγκλήματος.

Πηγή:Reader.gr