Περισσότερα από 100 κρανία προερχόμενα από ανθρωποθυσίες ανακαλύφθηκαν στην Πόλη του Μεξικό (pics & vid)

Gazzetta team
Περισσότερα από 100 κρανία προερχόμενα από ανθρωποθυσίες ανακαλύφθηκαν στην Πόλη του Μεξικό (pics & vid)
Σοκαριστικό και μακάβριο εύρημα στην Πόλη του Μεξικό, σε πύργο των Αζτέκων, με τους αρχαιολόγους να φέρνουν στο «φως» 119 κρανία παιδιών, ανδρών και γυναικών, που πιθανότατα προέρχονται από ανθρωποθυσίες!

Ένα σοκαριστικό και μακάβριο εύρημα έφεραν στο «φως» αρχαιολόγοι στην Πόλη του Μεξικό.

Όπως αναφέρει το CNN, ανακαλύφθηκαν σε πύργο των Αζτέκων 119 κρανία παιδιών, ανδρών και γυναικών, που, πιθανότατα, προέρχονται από ανθρωποθυσίες!

Το κτίσμα στο οποίο ανακαλύφθηκαν τα κρανία λέγεται Huei Tzompantli. Σε άλλα τμήματά του που εξερευνήθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια είχαν εντοπιστεί 484 ακόμη κρανία.

Ο πύργος θεωρείται ότι αποτελεί ένα από τα επτά μνημεία με συλλογές κρανίων που βρίσκονταν στην πρωτεύουσα των Αζτέκων Tenochtitlan και χρονολογείται στα τέλη του 15ου με τις αρχές του 16ου μ.Χ. αιώνα.

Τα κρανία που ανακάλυψαν τώρα οι αρχαιολόγοι θεωρούνται πως προήλθαν από εκτελέσεις στα πλαίσια ιεροτελεστιών προς τιμήν των θεών, ενώ ανάμεσά τους συγκαταλέγονται τουλάχιστον τρία κρανία που ανήκαν σε παιδιά, χαρακτηριστικά λόγω της μικρότερης οστικής τους δομής και των δοντιών, που βρίσκονταν ακόμη στο στάδιο της ανάπτυξης.

«Παρόλο που δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε εάν κάποιοι από αυτούς ήταν πολεμιστές, ενδέχεται πολλοί από αυτούς να ήταν αιχμάλωτοι προορισμένοι εξαρχής να θυσιαστούν», είπε ο αρχαιολόγος Raul Barrera, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

«Γνωρίζουμε ότι όλα τα κρανία καθίσταντο ιερά, αποτελώντας είτε δώρα προς τους θεούς είτε προσωποποιήσεις των ίδιων των θεοτήτων», πρόσθεσε.

Πολλές δομές που είχαν ανεγερθεί από τους Αζτέκους στην πόλη Tenochtitlan, πλέον γνωστή ως Πόλη του Μεξικό, καταστράφηκαν αφού η πόλη πέρασε στον έλεγχο Ισπανών στρατιωτών κατά τον 16ο αιώνα.

Ως αποτέλεσμα, πολλοί από τους «πύργους με τα κρανία» κατεδαφίστηκαν, αφήνοντας πίσω τους σκόρπια υπολείμματα, που εντοπίζονται ακόμα από ομάδες ανθρωπολόγων.