Απίστευτο επεισόδιο: Ο διοικητής της Τουρκικής τράπεζας πλακώθηκε με τον γαμπρό του Ερντογάν

Gazzetta team
Απίστευτο επεισόδιο: Ο διοικητής της Τουρκικής τράπεζας πλακώθηκε με τον γαμπρό του Ερντογάν
Η τραγική οικονομική κατάσταση στην Τουρκία, προκαλούν απίστευτα επεισόδια όπως αυτό του Σαββάτου μεταξύ του Μπεράτ Αλμπαϊράκ και του διοικητή της Τουρκικής τράπεζας.

Ένα απίστευτο περιστατικό φέρνει στην δημοσιότητα, στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η «Cumhuriyet», όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ της συγκεκριμένης τουρκικής εφημερίδας, ο πρώην πλέον Υπουργός Οικονομίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ πλακώθηκε στο ξύλο με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, τον Νατσί Αγκμπάλ στην είσοδο του παλατιού.

Το χρονικό

Όπως αναφέρει λοιπόν η «Cumhuriyet» και προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί από κάποια άλλη πηγή, το Σάββατο, ο Ταγίπ Ερντογάν είχε συνάντηση με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας με θέμα την οικονομία της χώρας.

Τα όσα άκουσε ο Τούρκος Πρόεδρος όχι απλά δεν ήταν και τόσο ευχάριστα, αλλά ήταν χειρότερα από αυτά που θα περίμενε.

Έτσι, επικοινώνησε με τον γαμπρό του, τον Μπεράτ Αλμπαϊράκ που είναι Υπουργός Οικονομικών για να τον ρωτήσει αν όντως ισχύουν αυτά τα στοιχεία.

Εκείνος εξοργισμένος και από το γεγονός οτι δεν είχε κληθεί στην σύσκεψη, κατευθύνθηκε προς το παλάτι, όπου στην είσοδό του υπήρξε μεγάλη ένταση με τον Νατσί Αγκμπάλ, η οποία έφτασε στο σημείο να υπάρξει χειροδικία.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι σχέσεις των δύο ανδρών δεν ήταν καλές. Ο Αγκμπάλ διετέλεσε υπουργός Οικονομικών από το 2015 έως το 2018, και ο Αλμπαϊράκ είχε καρατομήσει όλους τους συνεργάτες του όταν τον διαδέχθηκε.

Ο αντικαταστάτης του

Από χθες το βράδυ πάντως, ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ αποτελεί παρελθόν από την θέση του Υπουργού Οικονομικών και την θέση του έχει πάρει ο Λουτφί Ελβάν.