Αμερικάνικες εκλογές: Το... θρίλερ της Νεβάδα περιμένει ο Μπάιντεν για να «κλειδώσει» την προεδρία (pic)
Ανατροπή στην ανατροπή και επικράτηση του αρχικού φαβορί. Αυτό θα μπορούσε να πει κάποιος βλέποντας την εξέλιξη των αμερικάνικων εκλογών.
Πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο Τζο Μπάιντεν φάνταζε ως το μεγάλο φαβορί, αλλά τα αποτελέσματα που έρχονταν από τις πρώτες ώρες καταμέτρησης έδιναν αυτό τον τίτλο στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έβγαλε ακόμα και νικητήριο λόγο.
Όταν όμως στο παιχνίδι άρχισαν να μπαίνουν οι επιστολικές ψήφοι τότε το παιχνίδι όχι απλά άρχισε να γυρίζει, αλλά φτάσαμε στην ανατροπή με τον εκπρόσωπο των Δημοκρατικών να περιμένει μία Πολιτεία για να κλειδώσει την προεδρία.

Έχοντας κερδίσει το Μίσιγκαν (η καταμέτρηση συνεχίζεται αλλά δεν φαίνεται να υπάρχουν περιθώρια ανατροπής), ο Τζο Μπάιντεν έχει συγκεντρώσει 264 από τους 270 εκλέκτορες που απαιτούνται και πλέον περιμένει την Νεβάδα, η οποία δίνει 6.
Εκεί λοιπόν έχει προβάδισμα, το οποίο μπορεί να τον χρίζει ως φαβορί, από την άλλη όμως δεν είναι μεγάλο, καθώς μιλάμε για μόλις 0,6%. Δηλαδή περίπου 8.000 ψήφους.

Ο γραμματέας του εκλογικού τμήματος της Νεβάδα αναμένεται να ενημερώσει για τα οριστικά αποτελέσματα την Πέμπτη το απόγευμα, ώρα Ελλάδας. Τότε είναι που ο Μπάιντεν θα απευθυνθεί ως νικητής στο αμερικανικό κοινό.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- «Η ανθρωπότητα δεν θα φτάσει μέχρι το τέλος του αιώνα»: Γνωστός αστροφυσικός προειδοποιεί για τους κινδύνους που απειλούν το ανθρώπινο είδος
- Δρομολόγιο τρένου στην Αγγλία κοστίζει περισσότερο από ένα ταξίδι στην Ισπανία: Εξοργισμένοι οι επιβάτες στα social media
- Το χωριό εγκαταλείφθηκε το 1989 και τώρα αγοράστηκε ολόκληρο για 310.000€: Η επένδυση 7 εκατ. ευρώ που θα αναγεννήσει την περιοχή