Κορoνοϊός: Η Σλοβενία παρατάει την ιχνηλάτηση γιατί τα κρούσματα είναι πάρα πολλά

Gazzetta team
Κορoνοϊός: Η Σλοβενία παρατάει την ιχνηλάτηση γιατί τα κρούσματα είναι πάρα πολλά
Η Σλοβενία πήρε την απόφαση να σταματήσει την ιχνηλάτηση των πολιτών για τον κορονοϊό, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεγάλος και έχει ξεφύγει, ενώ τα μέσα που υπάρχουν δεν είναι επαρκή...

Δεν διαθέτουν επαρκή μέσα εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού και οι αρχές της Σλοβενίας ανακοίνωσαν ότι σταματούν την ιχνηλάτηση.

«Οι δυνατότητές μας είναι περιορισμένες», εξήγησε σε μια ανακοίνωσή που εξέδωσε το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της χώρας και οι αρχές θα περιορίζονται απλώς να ενημερώνουν όσους έχουν προσβληθεί και να τους ζητούν να προειδοποιήσουν οι ίδιοι τους οικείους τους.

Η Σλοβενία, έχει πληθυσμό μόλις 2 εκατομμύρια κατοίκους και κατέγραψε σχεδόν 900 νέα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες. Το σύστημά της έχει φτάσει στα όριά του πλέον.

Η κυβέρνηση, υπό την πίεση των ειδικών να λάβει νέα μέτρα, ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα περιορισμούς στις πλέον πληγείσες περιοχές, μεταξύ των οποίων είναι και η πρωτεύουσα Λιουμπλιάνα. Τα μπαρ και τα εστιατόρια έκλεισαν, όπως επίσης τα γυμνάσια και τα λύκεια, ενώ απαγορεύονται και οι μη απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις.

Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, έχουν καταγραφεί στη χώρα 12.000 κρούσματα και έχουν χάσει τη ζωή τους 180 άνθρωποι.