Παιδιά έτρεχαν σε μουσείο και έσπασαν γυάλινο κάστρο αξίας 50.000 (vid)

Gazzetta team
Παιδιά έτρεχαν σε μουσείο και έσπασαν γυάλινο κάστρο αξίας 50.000 (vid)
Τα παιδιά κυνηγούσαν το ένα το άλλο και τελικά κατάφεραν να κάνουν μεγάλη ζημιά, σπάζοντας το γυάλινο κάστρο του μουσείου.

Δύο παιδιά έσπασαν ένα τεράστιο γυάλινο κάστρο αξίας 50.000 £ (περίπου 56.000 ευρώ) αφού χτύπησαν σε μια βιτρίνα ενώ έτρεχαν σε ένα μουσείο.

Συγκεκριμένα κατέστρεψαν το κομμάτι, που ονομάζεται The Fantasy Castle, το οποίο είναι το μεγαλύτερο γυάλινο κάστρο και χρειάστηκαν 500 ώρες από τον Ισπανό καλλιτέχνη και Miguel Arribas για να το φτιάξει.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι εμπνευσμένο από το κάστρο της Σταχτοπούτας στην Disney και εκτέθηκε στο Μουσείο Γυαλιού της Σαγκάης.

Δόθηκε στο μουσείο το 2016 για να σηματοδοτήσει την πέμπτη επέτειο.

Το κάστρο των 60 κιλών (132 λίβρες) αποτελεί μέρος της μόνιμης συλλογής του μουσείου και έχει πάνω από 30.000 διαφορετικά μέρη καθώς και τόνους σε χρυσό 24 καρατίων.

Τα δύο παιδιά κυνηγούσαν το ένα το άλλο και έπεσαν πάνω σ αυτό.

Από το χτύπημα και άλλα τμήματα υπέστησαν ζημιές, αλλά το μουσείο δεν έχει αποκαλύψει το κόστος του υπόλοιπων σπασμένων κομματιών, ενώ δεν έχει ενημερώσει σχετικά με το πότε θα επιστρέψει στην έκθεση.

Σύμφωνα με το news.cgtn, οι γονείς ζήτησαν συγγνώμη για το συμβάν που συνέβη στις 30 Μαΐου και δήλωσαν ότι θα αναλάβουν την ευθύνη για τις επισκευές.

Μετά το σπάσιμο, το μουσείο προέτρεψε τους επισκέπτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες του και να μην τρέχουν ή να διασχίζουν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα κατά την επίσκεψή τους.

Το μουσείο αναφέρει ότι έχει έρθει σε επαφή με καλλιτέχνες - κατασκευαστές γυαλιού και κρυστάλλων Arribas Brothers αλλά και την εταιρεία που το έφτιαξε, για να έρθει και να επισκευάσει το κάστρο, αλλά δεν είναι σε θέση να φτάσουν στην Κίνα λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που ισχύουν σήμερα.