Περπατούσε μισό μήνα για να πάει σε συγγενείς επειδή δεν μπορούσε να αποδείξει ότι δεν έχει κορονοϊό (vid)

Gazzetta team
Περπατούσε μισό μήνα για να πάει σε συγγενείς επειδή δεν μπορούσε να αποδείξει ότι δεν έχει κορονοϊό (vid)
Ο ηλικιωμένος δεν είχε smartphone ώστε να αποδείξει μέσω εφαρμογής ότι δεν νοσεί από κορονοϊό.

Ένας ηλικιωμένος άνδρας στην ανατολική Κίνα αναγκάστηκε να περπατήσει σχεδόν 600 μίλια για να φτάσει στην οικογένειά του.

Ο λόγος είναι πως του απαγορεύθηκε να χρησιμοποιήσει την συγκοινωνία επειδή δεν είχε smartphone ώστε να χρησιμοποιήσει μια εφαρμογή για να αποδείξει ότι δεν νοσούσε από κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, ο άνδρας πέρασε μισό μήνα ταξιδεύοντας με τα πόδια αφού δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει την εγκεκριμένη από την κυβέρνηση εφαρμογή για να αποδείξει ότι δεν είχε COVID-19, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Η οικογένειά του τον παρέλαβε αφού η ιστορία του κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο από έναν οδηγό φορτηγού που τον εντόπισε στην άκρη ενός δρόμου.

Όπως είπε δεν έχει παιδιά και ελπίζει να μείνει με τους συγγενείς του και να βρει δουλειά εκεί, αναφέρει η Daily Mail.

Από τότε που ξέσπασε η πανδημία στα τέλη του περασμένου έτους, οι Κινέζοι πολίτες υποχρεώθηκαν να έχουν έναν κωδικό υγείας στα smartphone τους πριν τους επιτραπεί να εισέλθουν σε δημόσιους χώρους ή να χρησιμοποιήσουν τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Χωρίς τον ειδικό κώδικα, απαγορεύεται στους ανθρώπους να επιβιβάζονται σε μετρό, να κάνουν check in σε ξενοδοχείο ή να πάνε σε σούπερ μάρκετ.