Βίντεο ντοκουμέντο: Ρωσικά μαχητικά αναχαιτίζουν αμερικανικά βομβαρδιστικά (vid)

Gazzetta team
Βίντεο ντοκουμέντο: Ρωσικά μαχητικά αναχαιτίζουν αμερικανικά βομβαρδιστικά (vid)
Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου Su-30, Su-35 και MiG-31 να απογειώνονται από αεροδρόμιο που υπάγεται στην Ανατολική στρατιωτική διοίκηση, για να αναχαιτίσουν δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά τύπου Β-52Η, που πετούσαν πάνω από τη Θάλασσα του Οχότσκ, στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου Su-30, Su-35 και Mig-31 απογειώθηκαν από αεροδρόμιο που υπάγεται στην Ανατολική στρατιωτική διοίκηση, για να αναχαιτίσουν δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά τύπου Β-52Η που πετούσαν πάνω από τη Θάλασσα του Οχότσκ, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι τα δύο αμερικανικά βομβαρδιστικά δεν παραβίασαν τα σύνορα της Ρωσίας, ήσαν υπό διαρκή επιτήρηση και σε σημαντική απόσταση από τα σύνορα της χώρας, όπως και ότι τα ρωσικά αεροσκάφη ενήργησαν με βάση τους διεθνείς κανόνες χρήσης του εναερίου χώρου πάνω από ουδέτερη θάλασσα, χωρίς να παραβιάσουν τα σύνορα άλλων χωρών.

Στις 17 Ιουνίου το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι τα ραντάρ παρακολουθούσαν τις πτήσεις των αμερικανικών βομβαρδιστικών Β-52Η πάνω από το βορειοανατολικό τμήμα του Ειρηνικού Ωκεανού. Όπως ανέφερε τότε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τα αμερικανικά βομβαρδιστικά δεν προσέγγισαν τα σύνορα της Ρωσίας, καθώς πετούσαν σε απόσταση 300 χιλιομέτρων από αυτά.

Δύο ημέρες νωρίτερα η Ρωσία είχε ανακοινώσει ότι αμερικανικά μαχητικά συνόδευσαν τέσσερα ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη ικανά να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα, τύπου Tupolev Tu-95MS, την ώρα που πραγματοποιούσαν προγραμματισμένη πτήση κοντά στα σύνορα των ΗΠΑ.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο του RT από την αναχαίτιση: