Κορονοϊός: ‎500.000 δολάρια από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα για τη στήριξη προσφύγων-μεταναστών

Gazzetta team
Κορονοϊός: ‎500.000 δολάρια από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα για τη στήριξη προσφύγων-μεταναστών
Βοήθεια από τις ΗΠΑ έρχεται στην Ελλάδα, όσον αφορά την προφύλαξη των προσφύγων και των μεταναστών από τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, η Αμερική θα εκταμιεύσει το επόμενο διάστημα το ποσό των $500.000, προκειμένου να βοηθήσει τη χώρα μας, για την προφύλαξη των προσφύγων και των μεταναστών από τον κορονοϊό.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υποστηρίξουν την Ελλάδα για να αντιμετωπίσουν μαζί αυτή την παγκόσμια κρίση» έγραψε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ στο twitter. Επίσης, έκανε γνωστό ότι είχε σχετική συζήτηση μέσα στην εβδομάδα με τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης Γιώργο Κουμουτσάκο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Εκφράζουμε την εκτίμησή μας για την ανθρωπιστική βοήθεια που προσφέρουν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στην Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της μετανάστευσης και του COVID19. Μια πολύ ευπρόσδεκτη πράξη αλληλεγγύης από τον αμερικανικό λαό σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για όλους. Ευχαριστώ πολύ τον Τζέφρι Πάιατ και τον Μάθιου Πάλμερ (βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις των ΗΠΑ) για την ενεργή υποστήριξή τους», έγραψε στο twitter του ο Γιώργος Κουμουτσάκος παραθέτοντας την ανάρτηση του Αμερικανού πρέσβη.

Όπως σημειώνει το State Department, η νέα βοήθεια στηρίζεται στα θεμέλια της υπάρχουσας αμερικανικής υποστήριξης για την Ελλάδα, η οποία ανέρχεται συνολικά σε περισσότερα από 202 εκατομμύρια δολάρια μέσα στα τελευταία 20 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 1.8 εκατομμυρίων δολαρίων σε υγειονομική βοήθεια.

Η βοήθεια που θα λάβει η Ελλάδα αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας εκστρατείας που οργανώνει το State Department και ο Οργανισμός Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID) για την παροχή έκτακτης υγειονομικής, ανθρωπιστικής και οικονομικής βοήθειας, η οποία θα στηρίξει κρίσιμες δραστηριότητες για τον έλεγχο της εξάπλωσης της ασθένειας.