Κορονοϊός: Υγειονομικοί έχουν φωτογραφίες τους για να βλέπουν οι ασθενείς τα πρόσωπά τους (pics)

Gazzetta team
Κορονοϊός: Υγειονομικοί έχουν φωτογραφίες τους για να βλέπουν οι ασθενείς τα πρόσωπά τους (pics)
Μια όμορφη ιδέα, που αρχίζει να γίνεται viral, ήρθε από τον Ρομπερτίνο Ροντρίγκεζ, που εργάζεται σε νοσοκομείο του Σαν Ντιέγκο, προκειμένου να ηρεμούν οι ασθενείς με κορονοϊό.

Το να είσαι στην εντατική ή να νοσηλεύεσαι στο νοσοκομείο εν μέσω πανδημίας, μπορεί να γίνει μια πολύ τρομακτική εμπειρία, καθώς είσαι ολομόναχος και δεν επιτρέπεται η επαφή με άλλα άτομα.

Ακόμα και οι γιατροί, νοσοκόμοι και το προσωπικό είναι καλυμμένο από την κορυφή έως τα νύχια, για να αποφύγει τον κίνδυνο μόλυνσης από τον κορονοϊό, και δύσκολα διακρίνεις πρόσωπα.

Γι' αυτό το λόγο, ο Ρομπερτίνο Ροντρίγκεζ, που δουλεύει στο νοσοκομείο Scripps Mercy του Σαν Ντιέγκο, σκέφτηκε κάτι όμορφο: Να βγάλει φωτογραφία τον εαυτό του να χαμογελάει και να το καρφιτσώσει στη στολή του, ώστε να ηρεμούν κατά κάποιο τρόπο οι ασθενείς.

«Χθες ένιωσα άσχημα για τους ασθενείς στην εντατική όταν μπήκα στην αίθουσα καλυμμένος με προστατευτικό εξοπλισμό. Ένα καθησυχαστικό χαμόγελο κάνει μεγάλη διαφορά σε έναν φοβισμένο ασθενή. Οπότε, σήμερα έφτιαξα ένα τεράστιο σήμα για τη στολή μου, για να βλέπουν οι ασθενείς μου ένα καθησυχαστικό και ενθαρρυντικό χαμόγελο», έγραψε στο instagram.

Κάποιοι άλλοι υγειονομικοί είδαν τι έκανε κι ακολούθησαν το παράδειγμά του. Μια νοσοκόμα από το Λος Άντζελες, η Ντέρεκ ΝτεΒολτ, ανέβασε επίσης μια ίδια φωτογραφία κι έγραψε «είδα αυτή την ιδέα στο instagram και σκέφτηκα ότι ήταν ένας ωραίος τρόπος να χαλαρώσουμε λίγο τους ασθενείς στην αγχώδη αυτή περίοδο».