Σχολείο αποφάσισε να κάνει drug test στους μαθητές του!

Gazzetta team
Σχολείο αποφάσισε να κάνει drug test στους μαθητές του!
Σε μια καινοτόμα, όσο και πρωτοποριακή κίνηση προχωρά σχολείο του Οχάιο, στην πόλη Χάμιλτον. Ο λόγος για το Στεφεν Μπάντιν High School, που έχει προγραμματίσει να κάνει drug test στα παιδιά τον Ιανουάριο....

Η διεύθυνση του σχολείου ενημέρωσε μαθητές και γονείς ότι ο έλεγχος για χρήση ναρκωτικών είναι υποχρεωτικός, καθώς εκτιμά ότι αυτά αποτελούν ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος στα σχολεία, με αρκετά παιδιά να είναι χρήστες.

Για τη διεύθυνση του σχολείου, τα όπλα και οι πυροβολισμοί μαθητών από κάποιον διαταραγμένο συμμαθητή τους, είναι το ένα μέρος από το μεγάλο πρόβλημα, όμως και τα ναρκωτικά είναι επίσης σημαντικό, έστω και αν τα ΜΜΕ δεν εστιάζουν σε αυτό και δεν το αναδεικνύουν όσο πρέπει.

Το τεστ λοιπόν, θα γίνει στα πλαίσια των ετήσιων τακτικών ιατρικών εξετάσεων που υποβάλλονται τα παιδιά. Ξεκαθάρισε δε η διεύθυνση, πως όσοι μαθητές αρνηθούν, θα θεωρηθούν χρήστες, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις όποιες συνέπειες. Αν σε κάποιον προκύψει ότι είναι χρήστης και οι γονείς δεν το αποδεχθούν, θα έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν επανεξέταση για νέο δείγμα.

Στόχος του Στέφεν Μπάντιν είναι να αναδείξει το μέγεθος του κοινωνικού προβλήματος αυτής της μάστιγας, έτσι ώστε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά που εμπλέκονται σε αυτήν, να μπορέσουν να απαγκιστρωθούν.

Παράλληλα δε, προσπαθεί αν πείσει, έτσι ώστε στο μέτρο του δυνατού, να μπορέσουν αυτοί οι έλεγχοι να επεκταθούν σε όλα τα σχολεία της χώρας.