Αυστραλία: Βρετανός τουρίστας έχασε το πόδι του σε επίθεση καρχαρία

Gazzetta team
Αυστραλία: Βρετανός τουρίστας έχασε το πόδι του σε επίθεση καρχαρία
Ένας 28χρονος Βρετανός τουρίστας έχασε το δεξί πόδι του, αφού του επιτέθηκε ένας καρχαρίας, ο οποίος τραυμάτισε επίσης έναν δεύτερο κολυμβητή, ηλικίας 22 ετών, στο αρχιπέλαγος των νήσων Ουίτσαντεϊς, κοντά στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο.

Η κατάσταση της υγείας των δύο ανδρών είναι «σοβαρή αλλά σταθερή». Νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της πόλης Μακάι, στο Κουίνσλαντ, έγινε γνωστό από έναν αξιωματούχο του νοσοκομείου.

Τα δύο θύματα, που συμμετείχαν σε μια εκδρομή με βάρκα στο Ουίτσαντεϊς, δέχθηκαν επίθεση ενώ κολυμπούσαν στο Χουκ Πάσατζ, σύμφωνα με τη RACQ Central Queensland Rescue, την εταιρεία στην οποία ανήκει το ελικόπτερο με το οποίο έγινε η αεροδιακομιδή τους.

«Στην αρχή, ο καρχαρίας επιτέθηκε στον έναν από τους ασθενείς για να επιστρέψει στη συνέχεια» και να επιτεθεί στον δεύτερο, δήλωσε σε δημοσιογράφους από το Mackay Tracey Eastwick, μία αξιωματούχος των υπηρεσιών ασθενοφόρων του Κουίνσλαντ.

Τα νησιά Ουίτσαντεϊς, που για πολύ καιρό θεωρούνταν ως ένα σχετικά ασφαλές αρχιπέλαγος για κολύμβηση, υπήρξαν το θέατρο επιθέσεων καρχαριών τον τελευταίο καιρό.

Τον Ιανουάριο, μια γυναίκα κι ένα παιδί τραυματίστηκαν από καρχαρία στην τουριστική νήσο του Χάμιλτον.

Τον Νοέμβριο του 2018, ένας άνδρας σκοτώθηκε σε επίθεση καρχαρία στο αρχιπέλαγος. Δύο μήνες νωρίτερα, ένα κορίτσι 12 ετών και μία γυναίκα 46 ετών τραυματίστηκαν σοβαρά σε δύο επιθέσεις με διαφορά 24 ωρών.