Washington Post: Οι Τούρκοι γνώριζαν ακριβώς πού βρίσκονταν οι αμερικανικές δυνάμεις

Gazzetta team
Washington Post: Οι Τούρκοι γνώριζαν ακριβώς πού βρίσκονταν οι αμερικανικές δυνάμεις
Δημοσίευμα της Washington Post, το οποίο επικαλείται αξιωματούχους των ΗΠΑ, τονίζει ότι η Τουρκία γνώριζε την ακριβή θέση των αμερικανικών δυνάμεων και ο βομβαρδισμός δεν έγινε κατά λάθος.

Το περιστατικό είχε αποκαλύψει το αμερικάνικο περιοδικό Newsweek και ανέφερε ότι μονάδα των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, δέχτηκε πυρά όλμου που εξαπολύθηκαν κατά την τουρκική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» κοντά στην συνοριακή πόλη Κομπανί.

Ένα Αμερικανός αξιωματούχος που έχει υπηρετήσει στη βορειοανατολική Συρία και γνωρίζει την περιοχή ανέφερε στη Washington Post ότι η Τουρκία έκανε διαδοχικές ρίψεις με όλμους καθώς οι αμερικανικές δυνάμεις δέχθηκαν πυρά από δύο πλευρές.

«Είναι μία πολεμική ζώνη, είναι κάτι που δεν θα κάναμε ποτέ σε κάποιον σύμμαχο», προσέθεσε.

Μάλιστα ο αξιωματούχος ανέφερε ότι οι ειδικές δυνάμεις μετά την επίθεση την Παρασκευή εγκατέλειψαν το σημείο και επέστρεψαν ξανά το Σάββατο.

«Είμαστε εκεί για μήνες και είναι η πιο φανερή τοποθεσία σ’ ολόκληρη την περιοχή», κατέληξε ο αξιωματούχος.

Ο Μπρετ ΜακΓκουρκ πρώην ειδικός απεσταλμένος στην Συρία, τόσο επί προεδρίας Τραμπ όσο και επί προεδρίας Ομπάμα, τόνισε, «αυτό δεν ήταν λάθος».

Ακόμα προσέθεσε «η Τουρκία θέλει ν’ αποχωρήσουμε από τη ζώνη των 30 χιλιομέτρων. Με βάση τα ως τώρα στοιχεία και γεγονότα, υπήρξαν προειδοποιητικές βολές στη γνωστή τοποθεσία, δεν ήταν ένα ακούσιο χτύπημα», κατέληξε.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου Ρόμπερτ ΝτεΓολ δήλωσε ότι «ήταν μία επίθεση του πυροβολικού, μείναμε αλώβητοι αλλά υπήρξε έκρηξη».

«Οι ΗΠΑ απαιτούν από την Τουρκία ν’ αποφύγει ενέργειες που θα έχουν σαν αποτέλεσμα μία άμεση αμυντική ενέργεια», δήλωσε ο ΝτεΓολ.

Ο στρατηγός Μαρκ Μίλι δήλωσε, «για να το καταστήσουμε αυτό σαφές η Τουρκία ήξερε ακριβώς τη θέση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων»

Ένας άλλος αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του είπε, «σίγουρα πήγαν σε πιο κοντινή απόσταση απ’ ότι θα μας άρεσε, αλλά είτε ήταν εσκεμμένο το χτύπημα είτε ακούσιο, σίγουρα υπάρχει πρόβλημα».

Πηγή: reader.gr