Συρία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από μάχες και εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών

Gazzetta team
Συρία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από μάχες και εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών
Παρά την συντριπτική ήττα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, η κατάσταση σε μεγάλο κομμάτι της Συρίας παραμένει ανεξέλεγκτη.

Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα σε αποθήκη πυρομαχικών που βρίσκεται σε «στρατιωτική ζώνη» στα δυτικά προάστια της πρωτεύουσας της Συρίας Δαμασκού, έπειτα από πυρκαγιά, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana και οκτώ μαχητές των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων τραυματίστηκαν, σύμφωνα με μια ΜΚΟ.

«Σε μια αποθήκη πυρομαχικών του συριακού στρατού, η οποία βρίσκεται στη δυτική Δαμασκό, σημειώθηκε έκρηξη έπειτα από τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε ξερόχορτα, σε κοντινό χωράφι και άρχισε να εξαπλώνεται» αναφέρει το Sana, επικαλούμενο μια στρατιωτική πηγή.

Από την πλευρά του, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε γνωστό ότι από την έκρηξη τραυματίστηκαν οκτώ άνθρωποι, μαχητές των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων.

Η αποθήκη βρίσκεται στη στρατιωτική ζώνη Ντούμαρ, μια συνοικία στο δυτικό τμήμα της συριακής πρωτεύουσας, διευκρίνισε το Sana, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Η έκρηξη ακούστηκε στο μεγαλύτερο μέρος της Δαμασκού, σύμφωνα με το Sana.

Πολύνεκρες μάχες στις βορειοανατολικές επαρχίες

Τουλάχιστον 35 μαχητές, οι 26 από τους οποίους φιλοκυβερνητικοί, σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορικές επιδρομές και μάχες που έφεραν αντιμέτωπους τον συριακό στρατό και τους συμμάχους του με ανταρτικές και τζιχαντιστικές οργανώσεις στη βορειοδυτική Συρία, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

«Τα αεροπορικά πλήγματα, που πραγματοποιήθηκαν από τη συριακή πολεμική αεροπορία και τη ρωσική πολεμική αεροπορία, καθώς και οι μάχες στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Χάμα προκάλεσαν από τα χαράματα τον θάνατο τουλάχιστον 26 μαχητών του καθεστώτος και των συμμάχων του και εννέα μαχητών ανταρτικών και τζιχαντιστικών οργανώσεων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.