Aθωώθηκε ο καθηγητής Βιολογίας που είχε ταΐσει ζωντανό κουτάβι σε θαλάσσια χελώνα (pics & vid)

Gazzetta team
Aθωώθηκε ο καθηγητής Βιολογίας που είχε ταΐσει ζωντανό κουτάβι σε θαλάσσια χελώνα (pics & vid)
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αθώωση ενός καθηγητή, ο οποίος είχε πετάξει ένα ζωντανό κουτάβι σε δεξαμενή θαλάσσιας χελώνας μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων ανήλικων μαθητών.

Ο Ρόμπερτ Κρόσλαντ κρίθηκε αθώος από δικαστήριο της πολιτείας του Αϊντάχο για την κατηγορία της θανάτωσης του κουταβιού, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων μεταξύ ζωοφιλικών οργανώσεων που ζητούσαν επισταμένως την καταδίκη του.

Η υπόθεση του Κρόσλαντ είχε προκαλέσει σάλο σε ολόκληρες τις ΗΠΑ τον περασμένο Ιούλιο, όταν σοκαρισμένοι μαθητές ηλικίας ως 14 ετών έγιναν μάρτυρες της φρικιαστικής του πράξης.

Καθηγητής βιολογίας τάισε κουτάβι σε θαλάσσια χελώνα (pic & vid)

Τότε, ο καθηγητής Βιολογίας είχε απομακρυνθεί από το προσωπικό του σχολείου, καθώς είχε πετάξει ένα ζωντανό σκυλάκι μέσα στην δεξαμενή μίας θαλάσσιας χελώνας, η οποία το έπνιξε και το κατασπάραξε.

Mr Crosland told the court that he was 'putting the puppy out of its misery'. Credit: Franklin County Sheriff's Office

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Ο Κρόσλαντ υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου πως «δεν θεωρεί ότι έκανε κάτι κακό, καθώς το κουτάβι ήταν πολύ άρρωστο και θα πέθανε γρήγορα», ενώ σε περίπτωση καταδίκης θα βρισκόταν αντιμέτωπος με εξάμηνη φυλάκιση και τσουχτερό πρόστιμο.

Σύμφωνα με τους δεκάδες μαθητές που έγιναν μάρτυρες του φρικιαστικού περιστατικού, ο Κρόσλαντ αρχικά είχε προσπαθήσει να ταΐσει το σκυλί σε έναν πύθωνα κι όταν απέτυχε πέταξε το κουτάβι μέσα στην δεξαμενή της χελώνας, η οποία στη συνέχεια θανατώθηκε λόγω της πράξης του καθηγητή.

fgd

Φιλοζωικές οργανώσεις που παρακολούθησαν την δίκη χαρακτήρισαν απαράδεκτη την αθώωση του Κρόσλαντ, θεωρώντας ότι η δημιουργία του δεδικασμένου θα αποτελέσει αφορμή για την αθώωση κι άλλων κατηγορούμενων για κακοποίηση ζώων.

Πληροφορίες: ladbible.com