Βρέθηκαν τα συντρίμμια του υποβρυχίου που είχε εξαφανιστεί στην Αργεντινή (pics)

Gazzetta team
Βρέθηκαν τα συντρίμμια του υποβρυχίου που είχε εξαφανιστεί στην Αργεντινή (pics)
Σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο μετά την μυστηριώδη εξαφάνιση του υποβρυχίου του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής, ερευνητικά σκάφη ανακάλυψαν τα συντρίμμια του σε βάθος περίπου 900 μέτρων.

Τα αμερικανικά βαθυσκάφη που συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό της θέσης του κουφαριού του υποβρυχίου Σαν Χουάν, το οποίο είχε εξαφανιστεί από τα ραντάρ στις 15 Νοεμβρίου 2017, με πλήρωμα 44 ναυτικών.

Επί μήνες δεκάδες σκάφη κι αεροπλάνα συμμετείχαν στις επιχειρήσεις εντοπισμού του υποβρυχίου, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να διασώσουν κάποιο από τα 44 μέλη του πληρώματος.

Αποτέλεσμα εικόνας για argentina submarine wreckage

Πλέον, αναμένεται να ξεκινήσουν έρευνες για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του ναυτικού δυστυχήματος, ενώ οι πρώτες φωτογραφίες και βίντεο από του «υγρό τάφο» κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Οι οικογένειες των 44 αξιωματικών και ναυτών ενημερώθηκαν για την ανεύρεση του σκάφους, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές αν θα γίνουν προσπάθειες για την ανάσυρση των σορών των θυμάτων του πιο πολύνεκρου ναυτικού δυστυχήματος στην ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής.