Έκαψαν ζωντανή μητέρα με τις κόρες της επειδή «απέτυχε» να γεννήσει αγόρι

Gazzetta team
Έκαψαν ζωντανή μητέρα με τις κόρες της επειδή «απέτυχε» να γεννήσει αγόρι
Η απουσία «αρσενικού διαδόχου» σε μία οικογένεια Ινδών στάθηκε αφορμή για ένα από τα πιο φρικιαστικά εγκλήματα στην ιστορία της Ινδίας.

Οργή κι αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η είδηση της ειδεχθούς δολοφονίας μίας 38χρονης γυναίκας και των δύο παιδιών της στην επαρχία Κάιμουρ της Ινδίας, επειδή δεν κατάφερε να γεννήσει αρσενικό παιδί.

Ως δράστες του αποτρόπαιου εγκλήματος οι τοπικές αρχές υποδεικνύουν την οικογένεια του άντρα της άτυχης γυναίκας, οι οποίοι δεν μπορούσαν να αποδεχθούν το γεγονός ότι δεν θα υπήρχε αρσενικό παιδί στην οικογένεια.

Οι δράστες προσέγγισαν τις νυχτερινές ώρες το σπίτι της οικογένειας, όπου βρισκόταν η γυναίκα με τις δύο κόρες της κι αφού έφραξαν με βαριά αντικείμενα την είσοδο και τα παράθυρα, στη συνέχεια περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό το σπίτι και το παρέδωσαν στις φλόγες.

Η καθυστερημένη άφιξη των πυροσβεστικών δυνάμεων σε συνδυασμό με τον εγκλωβισμό των τριών γυναικών μέσα στο φλεγόμενο σπίτι ολοκλήρωσαν την πρωτοφανή τραγωδία, που ξαναφέρνει στην επιφάνεια το μείζον ζήτημα των σεξιστικών επιθέσεων σε βάρος των γυναικών, με διάφορες αφορμές κάθε φορά.

Γείτονες της οικογένειες ανέφεραν στις αρχές συνεχή κρούσματα καυγάδων κι απειλών με αφορμή την απουσία αρσενικού παιδιού, ενώ οι δράστες της επίθεσης λίγο καιρό πριν είχαν απειλήσει να κάψουν την «μάγισσα που δεν μπορούσε να γεννήσει αγόρια».

Πλέον τον λόγο έχουν οι διωκτικές αρχές της περιοχής που αναζητούν τους δράστες της δολοφονίας των τριών γυναικών, ενώ διαδηλωτές ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και την άμεση λήψη μέτρων προστασίας για τις γυναίκες που δέχονται σεξουαλικές και σεξιστικές επιθέσεις.