Μαρτυρία γιατρού για το θάνατο του Κατσίφα: «Εξ επαφής η χαριστική βολή» (vid)

Gazzetta team
Μαρτυρία γιατρού για το θάνατο του Κατσίφα: «Εξ επαφής η χαριστική βολή» (vid)
Τις συνθήκες θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα οι οποίες διαπιστώθηκαν από την επιτόπια έρευνα περιέγραψε ο γιατρός και φίλος του, Π. Πάπιστας.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1, η σορός του 35χρονου ομογενή εντοπίστηκε ψηλά στο βουνό σε μία μεγάλη λίμνη αίματος ενώ σε απόσταση 50-80 μέτρων υπήρχαν μεγάλες ποσότητες αίματος.

«Το αίμα ήταν ζωντανό, κόκκινο, που σημαίνει ότι ήταν ζωντανός», όταν τον έσυραν στην πλαγιά, είπε ο κ. Πάπιστας και εκτιμά ότι η χαριστική βολή δόθηκε εξ επαφής.

Ο κ. Πάπιστας ανέφερε ότι θα πάει στην Αλβανία ο ιατροδικαστής Ιωαννίνων, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης προκειμένου να διαπιστώσει πότε και πως πυροβολήθηκε ο Κωνσταντίνος Κατσίφας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι αλβανικές Αρχές έχουν απορρίψει το αίτημα της οικογένειας για ιατροδικαστική εξέταση από ανεξάρτητο πραγματογνώμονα.

Περιγράφοντας τα όσα προηγήθηκαν τις μέρες πριν από την Κυριακή, ο κ. Πάπιστας έκανε λόγο για μία τεταμένη κατάσταση μεταξύ της ελληνικής μειονότητας και κυρίως του Κατσίφα και της αλβανικής αστυνομίας.

«Αυτό το παιδί ήταν η ψυχή της οργάνωσης και μέρες πριν, όταν είχε αρχίσει ο σημαιοστολισμός, οι Αλβανοί αστυνομικοί του έλεγαν πως “όποια σημαία και να σηκώσεις, εμείς θα την κατεβάσουμε”», κατέληξε ο ίδιος.

Πηγή: reader.gr