Το μεγαλύτερο άγαλμα του κόσμου σχεδόν ολοκληρώθηκε (pics)

Gazzetta team
Το μεγαλύτερο άγαλμα του κόσμου σχεδόν ολοκληρώθηκε (pics)
Οι εργασίες ολοκληρώνονται τον Οκτώβριο, αλλά ήδη έχει αρχίσει να παίρνει την τελική του μορφή, η οποία είναι άκρως εντυπωσιακή.

Αν νομίζατε οτι το «Άγαλμα της Ελευθερίας» στη Νέα Υόρκη ή αυτό του Χριστού στο Ρίο Ντε Τζενάριο είναι τα μεγαλύτερα στον κόσμο, κάνετε λάθος. Το πρώτο στέκεται στα 93 μέτρα, ενώ το δεύτερο στα μόλις 39.6 και υπάρχουν άλλα που τα... προσπερνάνε.

Αυτή τη στιγμή στις δύο πρώτες θέσεις, είναι το «Spring Temple Budda» στην Κίνα που βλέπει τον κόσμο από τα 153 μέτρα, και αυτό του «Ishiku Daibutsu που βρίσκεται στα 120, όμως δεν θα μείνει για πολύ εκεί, καθώς ένα άλλο ετοιμάζεται να τα... υποβαθμίσει.

Ο λόγος για άγαλμα του Σαντάρ Πατέλ που βρίσκεται στο νησί Σαντού της Ινδίας και μετά από 5 χρόνια ασταμάτητης δουλειάς, τον Οκτώβριο αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα κατασκευής του.

Το επιβλητικό αυτό δημιούργημα, θα στέκεται αγέρωχο στα 182 μέτρα, όντας το μεγαλύτερο στον κόσμο και θα ονομαστεί «Το Άγαλμα της Ενότητας», καθώς ο Σαντάρ Πατέλ ήταν ο πρώτος αντιπροέδρος της χώρας, ιδρυτικό στέλεχος του κόμματος National Congress και ενός εκ των «πατέρων» της Δημοκρατίας.

Εκτός από το «Άγαλμα της Ενότητας», το αρχιτεκτονικό γραφείο έχει σχεδιάσει δρόμους πρόσβασης, κήπο και ένα πλήρες κέντρο για τους επισκέπτες, αφιερωμένο στον Βαλαμπχμπχάι «Αρχηγό» Πατέλ, εκθέτοντας το έργο της ζωής του ως ηγέτης των Ινδών και των αγώνων του για την ανεξαρτησία της Ινδίας, στο πλευρό του Γιαβαχαρλάλ Νεχρού.

Μάλιστα περίπου στα 165 μέτρα θα υπάρχει ειδικός χώρος που θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και τα 200 επισκέπτες την φορά, οι οποίοι θα μπορούν να απολαύσουν την θέση...