Αποκαλύψεις από τον Πολ Μακάρτνεϊ: Ο Μπομπ Ντίλαν μύησε τους Beatles στο «χόρτο»

Gazzetta team
Αποκαλύψεις από τον Πολ Μακάρτνεϊ: Ο Μπομπ Ντίλαν μύησε τους Beatles στο «χόρτο»
Ο Πολ Μακάρτνεϊ θυμήθηκε την πρώτη φορά που οι Beatles κάπνισαν χόρτο, αποκαλύπτοντας ότι εκείνος που τους «μύησε» σε αυτό ήταν ο Μπομπ Ντίλαν.

Ο 78χρονος τραγουδιστής είναι ένας από τους πολλούς καλλιτέχνες που αποτίουν φόρο τιμής στον Αμερικανό συνάδελφό του, ο οποίος ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 80ά γενέθλιά του τον επόμενο μήνα.

Μιλώντας στο περιοδικό Uncut για το τεύχος Ιουνίου, ο Μακάρτνεϊ περιέγραψε πώς ο ίδιος και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας κάπνιζαν με τον Ντίλαν στη Νέα Υόρκη το 1964, με τον Ρίνγκο Σταρ να πιστεύει ότι το «το ταβάνι κουνιέται» μετά από μια ρουφηξιά.

Είπε: «Ήμασταν στο ξενοδοχείο Delmonico στην Park Avenue και 59η στη Νέα Υόρκη τον Αύγουστο του 1964. Βρισκόμασταν στο δωμάτιο, πίνοντας ουίσκι και την κόκα-κόλα. Αν θυμάμαι καλά, ήταν ένα afterparty.

Ο Ντίλαν έφτασε και πήγε στην κρεβατοκάμαρα με τον βοηθό του. Ο Ρίνγκο πήγε να δει τι γινόταν. Έτσι, βρίσκει τον Ντίλαν, ο οποίος κάπνιζε και το έδωσε να δοκιμάσει. Όταν επέστρεψε, τον ρωτήσαμε πώς ήταν. Ο Ρίνγκο μας απάντησε πως το ταβάνι κατεβαίνει... Τότε, όλοι τρέξαμε στο πίσω δωμάτιο, λέγοντας στον Ντίλαν: «Δώσε μας λίγο, δώσε μας λίγο! Αυτό ήταν το πρώτο βράδυ που μαστουρώσαμε!».

Θεωρούμενος ως ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδοποιούς όλων των εποχών, ο Μπομπ Ντίλαν είχε μια καριέρα που εκτείνεται πάνω από 50 χρόνια από τις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Οι Beatles, αποτελούμενοι από τον Πολ Μακάρτνεϊ, τον Τζον Λένον, τον Ρίνγκο Σταρ και τον Τζορτζ Χάρισον, έγιναν διάσημοι την ίδια δεκαετία και έγιναν η μπάντα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών.

Νέο άλμπουμ εν μέσω lockdown

Ο Μακάρντεϊ κυκλοφόρησε το νέο του άλμπουμ McCartney III τον Δεκέμβριο, αφού το έγραψε και το ηχογράφησε κατά τη διάρκεια του lockdown στις αρχές του 2021.

Σε μια συνομιλία του με τον ηθοποιό Άιντρις Έλμπα στο BBC , ο τραγουδιστής παραδέχτηκε ότι «δεν συνειδητοποίησε» τι δημιουργούσε όταν το έφτιαχνε.

«Στο λοκντάουν, όλοι καθαρίζουν τα ντουλάπια τους και κάνουν όλα όσα είχαν αφήσει να εκκρεμούν. Έτσι κι εγώ, ετοίμασα ένα άλμπουμ. Δεν το είχα σκοπό. Ξαφνικά, είχα αυτά τα 10 τραγούδια και σκέφτηκα: «Τι θα κάνω με αυτά;». Ήταν μόνο 10 γιατί δεν ήξερα ότι θα έφτιαχνα άλμπουμ».

Πηγή: reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ