Κλίντον και Τραμπ επικράτησαν στην έδρα τους

Gazzetta team
Κλίντον και Τραμπ επικράτησαν στην έδρα τους
Στη Νέα Υόρκη, την οποία έχει συνδέσει με την πολιτική καριέρα της καθώς έχει εκλεγεί επανειλημμένα γερουσιαστής, η Χίλαρι Κλίντον επικράτησε του μοναδικού συνυποψηφίου της Μπέρνι Σάντερς.

Θεωρητικά, η μάχη δεν είναι χαμένη για τον Σάντερς, ο οποίος όμως θα έπρεπε να διασφαλίσει το 71% των εκλεκτόρων που μένουν στις επόμενες μάχες.

«Διαβλέπω τη νίκη», δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον«Διαβλέπω τη νίκη», δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον | AP Photo/Kathy Willens

Άνετη νίκη και για τον Ντόναλντ Τραμπ, που ως «γέννημα-θρέμμα» του Μπρούκλιν, έπαιζε στην έδρα του.

Πλέον ο δισεκατομμυριούχος πλησιάζει το όριο των εκλεκτόρων που χρειάζεται για να εξασφαλίσει την υποψηφιότητα του κόμματός του πριν το αμφιλεγόμενο συνέδριο του κόμματος τον Ιούλιο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ με τη σύζυγό του, ΜελάνιαΟ Ντόναλντ Τραμπ με τη σύζυγό του, Μελάνια | AP Photo/Julie Jacobson

Η ψηφοφορία στην Πολιτεία ανέδειξε αρκετά προβλήματα στη διαδικασία. Μεταξύ άλλων, τα ονόματα περισσότερων από 125.000 ατόμων εξαφανίστηκαν από τους εκλογικούς καταλόγους, όπου οι εγγεγραμμένοι αγγίζουν περίπου τα 4 εκατομμύρια.

Ο οικονομικός διευθυντής της Νέας Υόρκης, Σκοτ Στρίνγκερ, υπεύθυνος για ατασθαλίες στη διοίκηση της πολιτείας, διέταξε έλεγχο του εκλογικού συμβουλίου, το οποίο κατηγόρησε ως «μονίμως ανοργάνωτο, χαοτικό και ανεπαρκές».

Βάσει των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων, στους Δημοκρατικούς η Κλίντον έχει 1.442 εκλέκτορες (συνολικά, 1.911 συνυπολογίζοντας και τους υπερ-εκλέκτορες) και ο Σάντερς 1.198 (συνολικά 1.229 με τους υπερ-εκλέκτορες). Χρειάζονται 2.383, μαζί με τους υπερ-εκλέκτορες, για το χρίσμα.

Στους Ρεπουμπλικανούς, ο Τράμπ έχει πλέον 844 εκλέκτορες και ο Τεντ Κρουζ 543. Ο Κάσιτς έχει 147 και στον αποχωρήσαντα Μάρκο Ρούμπιο είχαν μείνει 147 εκλέκτορες. Στο τελικό συνέδριο των Ρεπουμπλικανών χρειάζονται 1.237 εκλέκτορες.

Πηγή efsyn.gr