Στα σκοινιά η Μέρκελ: Η προσφυγική κρίση θα στοιχίσει 50 δισ. ευρώ στη Γερμανία έως το 2017!

Gazzetta team
Στα σκοινιά η Μέρκελ: Η προσφυγική κρίση θα στοιχίσει 50 δισ. ευρώ στη Γερμανία έως το 2017!
Τα ποσοστά δημοτικότητας της Άνγκελα Μέρκελ ολοένα και μειώνονται εξαιτίας των ορδών προσφύγων και μεταναστών που έχουν περάσει τα γερμανικά σύνορα τον τελευταίο χρόνο.

Υπολογίζεται ότι ο αριθμός τους ξεπερνάει το 1 εκατομμύριο στο διάστημα αυτό και η Γερμανίδα Καγκελάριος φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν μπορούσε να προβλέψει τις επιπτώσεις όταν τον περασμένο Αύγουστο έκανε επίδειξη ανθρωπισμού, υιοθετώντας την πολιτική των «ανοιχτών συνόρων».

Μια νέα μελέτη, του Οικονομικού Ινστιτούτου της Κολωνίας, περί του κόστους που θα έχει για τη γερμανική οικονομία το προσφυγικό κύμα στη χώρα, αναμένεται να οπλίσει με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη τις αντιπολιτευτικές φωνές. Σύμφωνα με αυτήν, η Γερμανία θα χρειαστεί έως το 2017 50 δισ. ευρώ για να καλύψει το κόστος σίτισης, στέγασης και εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων, που έχουν μεταναστεύσει εκεί!

Αν οι εκτιμήσεις αυτές είναι σωστές, αναλυτές εκτιμούν ότι η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να αυξήσει τη φορολογία ή να επιβάλλει νέους φόρους, προκειμένου να αποκομίσει τους απαραίτητους πόρους.

Η σεξουαλική φρενίτιδα στην Κολωνία την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με αρνητικούς πρωταγωνιστές μουσουλμάνους, αποτέλεσε ένα πολύ ισχυρό πλήγμα για την κυβέρνηση, η οποία αγωνίζεται να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων ενόψει των περιφερειακών εκλογών του Μαρτίου. «Αν η Ευρώπη αποτύχει στο ζήτημα των προσφύγων, τότε δεν θα είναι η Ευρώπη που είχαμε οραματιστεί», είχε πει τον Αύγουστο η Καγκελάριος, όταν και αποφασίστηκε να «κηρυχθούν» ευπρόσδεκτοι όλοι οι πρόσφυγες από τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, ανεξάρτητα από το πού ή το πώς εισήλθαν στην ΕΕ.

Η Άνγκελα Μέρκελ εξηγούσε τότε ότι μια πλούσια χώρα όπως η Γερμανία θα μπορούσε να αντέξει οικονομικά το κοινωνικό φαινόμενο, έχοντας την υποχρέωση να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ανθρωπιστικό επίπεδο.

Μιλώντας ωστόσο σε μια εκδήλωση στο Μάιντς, στις 11 Ιανουαρίου, παραδέχτηκε ότι η προσφυγική κρίση αποδείχτηκε «ανεξέλεγκτη», αφήνοντας αιχμές προς την Ελλάδα.

«Ξαφνικά διαπιστώσαμε ότι ήμαστε ευάλωτοι μπροστά σε αυτή την κρίση, διότι δεν υπήρξε η πειθαρχία και ο έλεγχος που θα θέλαμε να έχουμε κατά την υποδοχή και καταγραφή των ανθρώπων αυτών», είχε υποστηρίξει χαρακτηριστικά.

Πηγή: koolnews.gr