Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι το Σαββατοκύριακο, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00 (vid)

Gazzetta team
Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι το Σαββατοκύριακο, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00 (vid)
Ποιες περιοχές μπαίνουν στο «στόχαστρο» των ελέγχων, λόγω και της ηλιοφάνειας που αναμένεται το Σαββατοκύριακο.

Διαφορετικό θα είναι το Σαββατοκύριακο για τους κατοίκους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων οδήγησε τους ειδικούς να ζητήσουν μείωση των μετακινήσεων κατά τρεις ώρες ,κάτι που υιοθέτησε και η κυβέρνηση.

Η κυκλοφορία σε Αττική και Θεσσαλονίκη θα επιτρέπεται από τις 5 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ αναμένεται να κλείνουν τουλάχιστον μια ώρα νωρίτερα δηλαδή στις 5 το απόγευμα.

Με το μέτρο αυτό η κυβέρνηση θέλει να περιορίσει τις ώρες όπου υπήρχαν κυρίως μετακινήσεις αναψυχής τα Σαββατοκύριακα ενώ δεν επηρεάζεται ουσιαστικά η λειτουργεία του λιανεμπορίου.

Οι επιδημιολόγοι φοβούνται επίσης για ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού στις περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου τα σαββατοκύριακα και ειδικά με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν για την εποχή, συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου για βόλτα.

Στο στόχαστρο λοιπόν μπαίνουν στην Αττική η Πάρνηθα, Τατόι, η Πεντέλη αλλά και η παραλιακή όπου παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Η παραλία της Θεσσαλονίκης είναι επίσης μια επικίνδυνη περιοχή καθώς οι κάτοικοι της πόλης επιλέγουν για την βόλτα τους.

Η αστυνομία έχει λάβει σαφείς εντολές για αυστηρή τήρηση του νέου ωραρίου και για αυτό το λόγο θα υπάρχουν δεκάδες σημεία ελέγχου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μεγαλύτερη η κίνηση των οχημάτων σε 12 οδικούς άξονες της Αττικής

Οι έλεγχοι έχουν ενταθεί. Μόνο χτες 1.700 ήταν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε όλη τη χώρα.

Ενώ εντύπωση προκαλούν τα στοιχεία για την κίνηση των αυτοκινήτων στους δρόμους της Αθήνας, του lockdown.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από το κέντρο κυκλοφορίας της περιφέρειας Αττικής, σε σχέση με την περυσινή αντίστοιχη ημέρα, έχει καταγραφεί αύξηση της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Οι δρόμοι προς το κέντρο της Αθήνας έχουν αυξημένη κυκλοφορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ