Σόιμπλε: «Εξαιρετικός ο Τσακαλώτος, κρίμα που δεν τον εμπιστεύεται ο Τσίπρας»

Gazzetta team
Σόιμπλε: «Εξαιρετικός ο Τσακαλώτος, κρίμα που δεν τον εμπιστεύεται ο Τσίπρας»
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στήριξε ανοιχτά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και έριξε «καρφιά» στον Αλέξη Τσίπρα που: «Δεν τον εμπιστεύεται αρκετά».

Το… εγκώμιο του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, έπλεξε την Τρίτη ο Γερμανός ομόλογός του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ την ίδια ώρα εμφανίστηκε επικριτικός ως προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο Σόιμπλε φέρεται να δήλωσε πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι «εξαιρετικός υπουργός Οικονομικών» και «ένας σκληρός διαπραγματευτής», προσθέτοντας μάλιστα πως «είναι κρίμα που ο Αλέξης Τσίπρας δεν τον εμπιστεύεται αρκετά».

Στο μεταξύ, την εκτίμησή του ότι θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup της Πέμπτης στο Λουξεμβούργο, διατύπωσε, νωρίτερα, ο Σόιμπλε.

Σε ομιλία του για τη γερμανική προεδρία του G20 στο Βερολίνο, ο Σόιμπλε δήλωσε «πεπεισμένος» ότι «θα τα καταφέρουμε» να καταλήξουμε σε συμφωνία για ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επανέλαβε την πάγια θέση του Βερολίνου ότι η ΕΚΤ πρέπει να αποσύρει τα έκτακτα μέτρα νομισματικής πολιτικής.

«Η ιδιαίτερα χαλαρή νομισματική πολιτική σε πολλές περιοχές έχει ενθαρρύνει αδικαιολόγητη ανάληψη ρίσκου, πολιτική εφησυχασμού, κακή κατανομή κεφαλαίων και φούσκες στις τιμές των asset, και θα συνεχίσει να το κάνει εάν δεν αντιστραφεί εγκαίρως», προειδοποίησε. «Πρέπει να εγκαταλείψουμε την τρέχουσα νομισματική πολιτική εγκαίρως και να επιστρέψουμε σε κανονική τροχιά», πρόσθεσε.

Επισήμανε δε ότι η Fed στις ΗΠΑ είχαν ήδη ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία και ότι η ΕΚΤ προσφάτως τροποποίησε το ανακοινωθέν της με έναν τρόπο που θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι οδηγείται προς την ίδια κατεύθυνση.

Πηγή: insider.gr