Η Ειρήνη Μουρτζούκου ομολόγησε τις δολοφονίες των βρεφών

Η Ειρήνη Μουρτζούκου ομολόγησε τις δολοφονίες των βρεφών
Η Ειρήνη Μουρτζούκου λίγες ώρες μετά την σύλληψή της ομολόγησε τις δολοφονίες των τριών βρεφών και της αδερφής της.

Η Ειρήνη Μουρτζούκου ομολόγησε τους θανάτους των τριών βρεφών συν της αδερφής της, όταν ήταν 14 ετών, με την τελευταία υπόθεση να έχει παραγραφεί, καθώς τότε ήταν ανήλικη και συνέβη πριν από 11 χρόνια. Η 25χρονη ομολόγησε για τις δολοφονίες των τεσσάρων παιδιών πριν μεταφερθεί στον εισαγγελέα στην Πάτρα.

«Ήθελα να τα βγάλω από μέσα μου. Όταν τσακωνόμουν με τη μάνα μου, ήθελα να κάνω κακό», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, το δεύτερο παιδί της το σκότωσε κατά λάθος, καθώς το πλάκωσε στον ύπνο, ενώ για τα υπόλοιπα βρέφη παραδέχθηκε ότι έδρασε συνειδητά.

Η σύλληψή της σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας

Το απόγευμα της Δευτέρας (7/7) η Ειρήνη Μουρτζούκου συνελήφθη από το Τμήμα εγκλημάτων κατά της ζωής και της προσωπικής ελευθερίας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος κατόπιν σχετικού εντάλματος.

 

Η σύλληψη της 25χρονης έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Το ένταλμα σύλληψης είχε εκδοθεί από τον Ανακριτή Αχαΐας, ωστόσο ούτε η ίδια αλλά ούτε και ο νέος της δικηγόρος δεν γνώριζαν τίποτα.

Η Ειρήνη Μουρτζούκου συνελήφθη καθώς τώρα βγήκαν τα εργαστηριακά αποτελέσματα, οι διάφορες βιομετρικές αναλύσεις στις οποίες είχαν υποβληθεί οι σοροί των παιδιών και τελικά φαίνεται πως όλα αυτά που κατά καιρούς ειπώθηκαν για παθολογικά αίτια ή επιληπτικές κρίσεις δεν ίσχυαν. Κοινός παρονομαστής σε όλα ήταν το στοιχείο της ασφυξίας και ασφυκτικά φαινόμενα.

Το χρονικό των θανάτων

  • Στις 6/2/2014 πεθαίνει στο Άργος η 1,5 έτους αδελφή της Ειρήνης Μουρτζούκου.
  • 6/2/21 στην Αχαΐα προσέχει ένα βρέφος 6 μηνών – το παιδί της Κατερίνας. Η ιατροδικαστική έρευνα έδειξε διάμεση πνευμονίτιδα και ότι το παιδί είχε επιληπτικά επεισόδια.
  • Στις 19/6/22 στην Αχαΐα η Μουρτζούκου προσέχει ένα βρέφος 19 ημερών στο σπίτι, είναι το δικό της το παιδί. Το μωρό πεθαίνει και η ιατροδικαστική έκθεση καταλήγει ότι η αιτία θανάτου του παιδιού είναι η διάμεση πνευμονίτιδα ενώ ο γονιδιακός έλεγχος που έγινε ήταν καθαρός.
  • Στις 17/10/23 στο Παίδων Αγία Σοφίας πεθαίνει το 2 μηνών κοριτσάκι της Μουρτζούκου. Αιτία θανάτου: καρδιακή ανακοπή. Ο ιατροδικαστής βρίσκει επιληπτικές κρίσεις, ισχυρή φαρμακευτική αγωγή και αποδίδεται ο θάνατος σε επιληπτικές κρίσεις. Συνίσταται περαιτέρω γονιδιακός έλεγχος.
  • Στις 5/8/24 στην Αμαλιάδα η 25χρονη βρίσκεται σε σπίτι όταν ο 15 μηνών Παναγιώτης – γιος της φίλης της Καλλιόπης – παρουσιάζει σύμφωνα με τις δικές της περιγραφές μια περίεργη εικόνα. Η ειρήνη και η μητέρα του βρέφους λένε ότι το παιδί πέθανε στο νοσοκομείο γιατί το διακόμισαν στο νοσοκομείο, ωστόσο οι γιατροί λένε ότι το παιδί διακομίστηκε νεκρό.

ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ