Επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Τραμπ προειδοποιεί για πυρηνική καταστροφή με ένα τρομακτικό βίντεο

Η επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών του Ντόναλντ Τραμπ, εξέδωσε μια τρομακτική προειδοποίηση για επικείμενη πυρηνική καταστροφή σε ένα βίντεο που δείχνει το Σαν Φρανσίσκο να βομβαρδίζεται. Η Τούλσι Γκάμπαρντ, διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ δημοσίευσε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο X το πρωί της Τρίτης (10/6) με ένα δυσοίωνο μήνυμα.
Το βίντεο ξεκινά με την Γκάμπαρντ να αναφέρει πώς επισκέφθηκε πρόσφατα τη Χιροσίμα και συγκεκριμένα το σημείο της πυρηνικής έκρηξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. «Είναι δύσκολο να βρω λέξεις για να εκφράσω αυτό που είδα», αναφέρει.
«Αυτή η επίθεση εξαφάνισε την πόλη, σκότωσε πάνω από 300.000 ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους πέθαναν ακαριαία, ενώ άλλοι πέθαναν από σοβαρά εγκαύματα, τραυματισμούς, ακτινοβολία, ασθένειες και καρκίνο που εμφανίστηκαν μέσα στους επόμενους μήνες και χρόνια. Το Ναγκασάκι υπέστη την ίδια μοίρα, σπίτια, σχολεία, οικογένειες, όλα εξαφανίστηκαν σε μια στιγμή», συνεχίζει.
Στην ανάρτησή της αποκαλύπτει ότι έφυγε από την Χιροσίμα με μια «βασανιστική θλίψη» που «θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό της». Καθώς μιλούσε, το βίντεο διακόπτεται και δείχνει πλάνα από τα θύματα των εκρήξεων του 1945 και τον ισοπεδωμένο ορίζοντα της βομβαρδισμένης πόλης.
Ωστόσο, «αυτή η βόμβα που προκάλεσε τόση καταστροφή στη Χιροσίμα ήταν αρκετά πιο μικρή σε σύγκριση με τις σημερινές πυρηνικές βόμβες», συνέχισε να λέει, καθώς οι απεικονίσεις έδειχναν την κολοσσιαία κλίμακα των σύγχρονων όπλων.
Η τρομακτική προειδοποίηση της Γκάμπαρντ
Στη συνέχεια, η Γκάμπαρντ εξέδωσε μια απειλητική ετυμηγορία: «Είμαστε πιο κοντά στο χείλος της πυρηνικής καταστροφής από ποτέ». Τα επόμενα πλάνα στο βίντεο της Γκάμπαρντ είναι μια προσομοίωση της κατάρρευσης της Γέφυρας Γκόλντεν Γκέιτ του Σαν Φρανσίσκο λόγω πυρηνικής έκρηξης.
Άλλες σκηνές, φαινομενικά δημιουργημένες από τεχνητή νοημοσύνη, έδειχναν το πρασινωπό σούρουπο που θα μπορούσε να προκληθεί από πυρηνικό νέφος, καθώς τα σύννεφα εμποδίζουν το ηλιακό φως να φτάσει στο έδαφος. Παρότι δεν κατονόμασε τον εχθρό, η διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών καταδίκασε τους ανώνυμους «πολεμοκάπηλους της πολιτικής ελίτ», τους οποίους κατηγόρησε ότι υποδαυλίζουν τον φόβο.
«Η αναγνώριση του παρελθόντος είναι κρίσιμη για την ενημέρωση του μέλλοντος», δήλωσε η αναπληρώτρια επικεφαλής του προσωπικού του ODNI, Αλέξα Χένινγκ, στην Daily Mail σε δήλωσή της σχετικά με το βίντεο. «Ο πρόεδρος Τραμπ έχει επανειλημμένα δηλώσει στο παρελθόν ότι αναγνωρίζει τα ανυπολόγιστα βάσανα και την καταστροφή που μπορεί να προκληθεί από έναν πυρηνικό πόλεμο, γι' αυτό και έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι όλοι πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εργαστούμε για την ειρήνη», τόνισε.
«Η Κίνα παραμένει αποφασισμένη να εκσυγχρονίσει, να διαφοροποιήσει και να επεκτείνει την πυρηνική της θέση. Τα πυρηνικά όπλα και τα προηγμένα συστήματα εκτόξευσης πυραύλων της Κίνας αποτελούν άμεση απειλή για την πατρίδα και είναι ικανά να προκαλέσουν καταστροφικές ζημιές στις Ηνωμένες Πολιτείες και να απειλήσουν τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ εδώ και στο εξωτερικό», αναφέρει η ετήσια αξιολόγηση απειλών. «Η Ρωσία διαθέτει το μεγαλύτερο και πιο ποικίλο απόθεμα πυρηνικών όπλων που μαζί με τα ανεπτυγμένα συστήματα εκτόξευσης από εδάφους, αέρος και θάλασσας, θα μπορούσαν να προκαλέσουν καταστροφικές ζημιές στην πατρίδα», συνεχίζει.
Η έκθεση των μυστικών υπηρεσιών αποκαλύπτει επίσης ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν «παραμένει προσηλωμένος στην αύξηση του αριθμού των πυρηνικών κεφαλών της Βόρειας Κορέας και στη βελτίωση των πυραυλικών της δυνατοτήτων για να απειλήσει την πατρίδα και τις δυνάμεις, τους πολίτες και τους συμμάχους των ΗΠΑ».
Πάνω από 12.000 πυρηνικά όπλα
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπάρχουν πάνω από 12.000 πυρηνικά όπλα σε όλο τον κόσμο αυτή τη στιγμή, αρκετά για να σκοτώσουν δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Οι εντάσεις σχετικά με τη χρήση πυρηνικών όπλων, έχουν αυξηθεί από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία.
«Καθώς βρισκόμαστε εδώ σήμερα, πιο κοντά στο χείλος της πυρηνικής καταστροφής από ποτέ, οι πολεμοκάπηλοι της πολιτικής ελίτ υποκινούν απρόσεκτα τον φόβο μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων», λέε η η Γκάμπαρντ. «Ίσως επειδή είναι σίγουροι ότι θα έχουν πρόσβαση σε πυρηνικά καταφύγια για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, στα οποία οι απλοί άνθρωποι δεν θα έχουν πρόσβαση», συμπληρώνει.
«Επομένως, εναπόκειται σε εμάς, τον λαό, να μιλήσουμε ανοιχτά και να απαιτήσουμε ένα τέλος σε αυτή την τρέλα. Πρέπει να απορρίψουμε αυτό το μονοπάτι προς τον πυρηνικό πόλεμο και να εργαστούμε για έναν κόσμο όπου κανείς δεν θα χρειάζεται να ζει με τον φόβο ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος», καταλήγει η επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών του Ντόναλντ Τραμπ.