Βίντεο κατέγραψε τουρίστα να προκαλεί φθορές σε αγάλματα 2.000 ετών!
Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, ο επισκέπτης παραβίασε τα προστατευτικά κιγκλιδώματα του μουσείου και τα δίχτυα ασφαλείας και πήδηξε σε έναν από τους λάκκους βάθους 5,5 μέτρων, όπου εκτίθενται τα ιστορικά πήλινα αγάλματα. Κατά την πτώση του, συγκρούστηκε με δύο από τα αγάλματα, προκαλώντας τους φθορές «διάφορου βαθμού».
Το προσωπικό ασφαλείας επενέβη άμεσα και απομάκρυνε τον δράστη, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι Κινέζος υπήκοος. Στις εικόνες από κινητό τηλέφωνο επισκέπτη φαίνεται ο άνδρας να κάθεται τραυματισμένος στη βάση ενός αγάλματος, πριν συλληφθεί.
Οι τοπικές αρχές απέδωσαν το περιστατικό σε προβλήματα ψυχικής υγείας του άνδρα, χωρίς να διευκρινίσουν εάν θα του ασκηθεί δίωξη.
Ο Στρατός από Τερακότα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα της Κίνας, με χιλιάδες πήλινα αγάλματα στρατιωτών, ιππέων και αρμάτων που δημιουργήθηκαν τον 3ο αιώνα π.Χ. για να συνοδεύσουν τον Αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ στον τάφο του.
Το βίντεο
- Τι είναι τα Angel Delight, όπου τρεις Βρετανοί είχαν κρύψει ένα κιλό κοκαΐνη και κινδυνεύουν με θανατική ποινή
- Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Αθηνών: «Η σύλληψη στο ΣΕΦ ματαιώθηκε για να μην επιδεινωθεί η κατάσταση» (vid)
- Τρόμος στο Μπαλί: 19χρονος Έλληνας τουρίστας έπεσε στο κενό σε ξενοδοχείο από τα 6 μέτρα (vid)
