Δολοφονία Λυγγερίδη: Ομόφωνα ένοχος ο 19χρονος για τον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού

Δολοφονία Λυγγερίδη: Ομόφωνα ένοχος ο 19χρονος για τον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού
Το μεικτό ορκωτό δικαστήριο Πειραιά αποφάσισε την ενοχή του 19χρονου κατηγορούμενου για τον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Την ενοχή του 19χρονου για την δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη τον Δεκέμβριο του 2023 στα επεισόδια στου Ρέντη, αποφάσισε το μεικτό ορκωτό δικαστήριο Πειραιά.

Η εισαγγελία της έδρας είχε ήδη προτείνει την ενοχή του 19χρονου. Το πρωί της Τετάρτης (7/5) ο πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση της έδρας, η οποία κρίνει ένοχο τον νεαρό για όλες του τις πράξεις. Συγκεκριμένα, για έξι πράξεις που του αποδίδονται.

Η κατηγορία είναι για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, η οποία επισύρει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Οι δικηγόροι του 19χρονου ζητούν ελαφρυντικά, ενώ αναμένεται η ανακοίνωση της ποινής θα του επιβληθεί.

Το χρονικό της δολοφονίας

Στις 7 Δεκεμβρίου 2023 γύρω στις 10:00 μ.μ., κατά τη διάρκεια αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη» για τον θεσμό του Λιγκ Καπ, σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ περίπου 150 ατόμων και αστυνομικών δυνάμεων. Έγινε ρίψη μολότοφ από την μία πλευρά και χρήση δακρυγόνων από την άλλη. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγινε ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας η οποία τραυμάτισε σοβαρά τον αστυνομικό της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης Γιώργο Λυγγερίδη στον αριστερό μηρό.

 

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν ήταν σε κωματώδη κατάσταση και είχε αιμοδυναμική αστάθεια από την αιμορραγία, ενώ στον αριστερό μηρό είχε εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού και οσχέου και υποδόριο εμφύσημα.

Διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο χειρουργείο, όπου υπέστη καρδιοαναπνευστική ανακοπή αλλά επανήλθε μετά από επιτυχημένη καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση. Στο χειρουργείο αφαιρέθηκε από τον μηρό μεταλλικό αντικείμενο και θραύσματα, ενώ διαπιστώθηκε εκτεταμένη μυϊκή καταστροφή. Μετά το χειρουργείο μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο αστυνομικός υπεβλήθη σε νέο χειρουργείο στις 12 Δεκεμβρίου κατά το οποίο έγινε ακρωτηριασμός του αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών, καθώς είχε καταστραφεί η μηριαία φλέβα. Ο Γιώργος Λυγγερίδης κατέληξε στις 27 Δεκεμβρίου 2023 ώρα 12.34 μ.μ.