Τέμπη: Νέο συγκλονιστικό ηχητικό πριν την σύγκρουση - «Γονείς είμαστε έχουμε την έγνοια τους» (vid)

Επιμέλεια:  Ευαγγελία Φάκα
Τέμπη: Νέο συγκλονιστικό ηχητικό πριν την σύγκρουση - «Γονείς είμαστε έχουμε την έγνοια τους» (vid)

bet365

Νέο ηχητικό ντοκουμέντο μεταξύ των εργαζομένων αποτυπώνει την σύγχυση και το μπάχαλο που υπήρχε λίγο πριν από την σύγκρουση στα Τέμπη.

Σε νέα ηχητικά ντοκουμέντα αποτυπώνεται το απόλυτο χάος που ζούσαν μέχρι και οι υπάλληλοι του ΟΣΕ πριν από την σύγκρουση στα Τέμπη με την κατάσταση που επικρατούσε να προμήνυε το τραγικό δυστύχημα.

Μια υπάλληλος μάλιστα εκφράζει τις έντονες ανησυχίες της για τον τρόπο που λειτουργούν τα τρένα στον συνάδελφό της με εκείνον να την καθησυχάζει.

Σταθμάρχης: Συγγνώμη που ενοχλώ και κάνω, επειδή ενδιάμεσα παρεμβαίνουν και οι Πόροι χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα και φοβάμαι μην γίνει κανένα μπέρδεμα, ξέρεις πώς είναι, έχεις κι εσύ το παιδί σου και ξέρεις…

Σταθμάρχης: Ναι, μην αγχώνεσαι.

 

Σταθμάρχης: Επειδή είναι καινούργια όλα. πρέπει να συνεννοείται και με την Λάρισα, να ρωτήσουν, μην γίνει καμία στραβή.

Σταθμάρχης: Όχι, όχι, τα προσέχουν καλά.

Σταθμάρχης: Γονείς είμαστε και γονιός είσαι και καταλαβαίνεις, έχεις και την ίδια κατάσταση οπότε έχουμε την έγνοια τους λίγο.

Οι καθυστερήσεις δοκιμάζουν τα νεύρα των επιβατών, καθώς οι απαντήσεις που τους δίνονται για τις ώρες αναχώρησης των τρένων, δεν είναι πάντα σαφείς.

Σταθμάρχης: Περιμένουμε να έρθουν άλλα τρένα για να ξεκινήσει αυτό από εδώ. Τέλος πάντων με καθυστερήσεις.

Επιβάτης: Πάντως, αύριο πιστεύω θα είναι καλή μέρα να ταξιδέψουμε.

Σταθμάρχης: Καλύτερα, αν δεν είναι κάτι επείγον να κάτσετε στο σπίτι σας.

Επιβάτης: Μέσα είμαστε, δεν κουνιόμαστε καθόλου.

Σταθμάρχης: Μπράβο, καθίστε εκεί που είστε και αύριο βλέπουμε.

Πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων τους, οι σταθμάρχες σχολιάζουν.

Σταθμάρχης: Περιμένει εδώ (το τρένο) και ο Θεός βοηθός.

Σταθμάρχης: Και καλά κρασά. Δεν τα καταργούν όπως είναι;

Σταθμάρχης: Πιάστο το αυγό και κούρευτο.

Σταθμάρχης: Να πάμε σε κανένα ξενοδοχείο να κοιμηθούμε.

Σταθμάρχης: Άστα, άστα είναι δράμα η κατάσταση. Εδώ τώρα δε λίγο θα φάμε ξύλο, τα έχουμε από 8 η ώρα το πρωί και μία ώρα και ξανά δώστου μια ώρα και ξανά πάλι μια ώρα.

Η αντίστροφη μέτρηση από την σύγκρουση

Σταθμάρχης: Παντελή

Ρυθμιστής Κυκλοφορίας: Ναι

Σταθμάρχης: Καλά τα πήγαμε, αλλά χάλασε στο τέλος η δουλειά.

Ρυθμιστής Κυκλοφορίας: Γιατί;

Σταθμάρχης: Το εμπορικό το έχω εδώ από 0:16 είχε ένα θέμα, αλλά με είπε λίγα λεπτά να δούμε κάτι, αλλά ακόμα εδώ είναι.

Ρυθμιστής Κυκλοφορίας: Το 5 ε;

Σταθμάρχης: Το 5 ναι. Αν χάλαγε μέσα στον Αξιό δεν θα μπορούσαμε να περάσουμε το τρένο ύστερα.

Σε άλλο ηχητικό ακούγεται ο διάλογος μεταξύ δύον σταθμαρχών την ώρα της βάρδιας. Ενώ θα έπρεπε να συντονίζει τα τρένα ο σταθμάρχης φτιάχνει μια πλακέτα για συρόμενη πόρτα.

Σταθμάρχης: Σε βαρέθηκα και θα σε παρατήσω και θα πάω πάνω στο χωριό, πρόβατα να βοσκήσω.

Σταθμάρχης: Ωωω…

Σταθμάρχης: Κάτσε να σημειώσω το 58 πήγε επάνω; Αα ξεχνάμε Κωστάκη… Τι να κάνω; Άμα σου πω τι φτιάχνω τώρα. Μια πλακέτα ηλεκτρονική από συρόμενη πόρτα μπας και βγάλω αποτέλεσμα. Ήταν κρίμα να δώσω άλλο ένα 100ρικο, 120 ευρώ.

Σταθμάρχης: 2243 πάμε ελεύθερα μέχρι είσοδο… δεν απάντησε στα… μας

Σταθμάρχης: Ξανά μίλα, ξανά μίλα πάλι. Σου απάντησε;

Σταθμάρχης: Κάτι είπε αλλά μισά. Τι άλλο;

Σταθμάρχης: Τίποτα μωρέ Κωστάκη, τίποτα βαρετά.