Φοβάσαι τους καρχαρίες; Αυτό το εργαλείο σου δείχνει τις περιοχές που είναι πιο πιθανό να σου επιτεθούν

Φοβάσαι τους καρχαρίες; Αυτό το εργαλείο σου δείχνει τις περιοχές που είναι πιο πιθανό να σου επιτεθούν
Αν θες να μάθεις πού βρίσκονται οι περισσότεροι καρχαρίες παγκοσμίως, αυτό το εργαλείο είναι για σένα. 

Η νέα ταινία τρόμου του Netflix με τίτλο Under Paris εμφανίστηκε από το πουθενά στη ζωή μας και μας ξεκλείδωσε έναν καλά κρυμμένο φόβο, αυτόν για τους καρχαρίες. Μπορεί το σενάριο της ταινίας να αποτελεί επιστημονική φαντασία, ωστόσο σε κάποια σημεία του πλανήτη οι επιθέσεις από καρχαρία σε άνθρωπο είναι συχνό φαινόμενο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το Shark Attack Statistics Interactive τα τελευταία 22 χρόνια έχουν σημειωθεί 500 επιθέσεις καρχαριών σε ανθρώπους και το ποσοστό θνησιμότητας ήταν 25%. Το πιο επικίνδυνο είδος είναι - προφανώς - ο μεγάλος λευκός καρχαρίας και οι περιοχές με τις περισσότερες επιθέσεις είναι οι νότιες και ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

Ο ιστότοπος διαθέτει επίσης έναν χάρτη που δείχνει όλες τις επιθέσεις καρχαριών σε όλο τον κόσμο από το 2000, καθώς και infographics που εξηγούν τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση επίθεσης. Εκεί διαβάζουμε πως δεν πρέπει να παριστάνουμε τους νεκρούς, να έχουμε συνεχώς οπτική επαφή με τον καρχαρίας, ενώ σε περίπτωση επίθεσης να προστατέψουμε με κάθε τρόπο το λαιμό και το κεφάλι μας, για να έχουμε πιθανότητες επιβίωσης.

Παράλληλα, ο συγκεκριμένος ιστότοπος μας ενημερώνει ποια ώρα της ημέρας είναι πιο πιθανό να μας δαγκώσουν (πρωινά), ποια ημέρα της εβδομάδας (Σάββατα) και ποιον μήνα του έτους (Ιούλιος). Διαθέτει ακόμη και μαρτυρίες από πρώτο χέρι για το πώς είναι μια επίθεση καρχαρία.

Τι άλλο θα δούμε!