«Οι πληγές του Φαραώ»: Επιδρομή από σκνίπες και κουνούπια στη Λίμνη Κάρλα

Επιμέλεια: Newsroom
«Οι πληγές του Φαραώ»: Επιδρομή από σκνίπες και κουνούπια στη Λίμνη Κάρλα
Σκνίπες και κουνούπια στα στάσιμα νερά λίγο πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Εννιά μήνες μετά το πέρασμα του Daniel, που προκάλεσε καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, οι περιοχές γύρω από τη Λίμνη Κάρλα παραμένουν πλημμυρισμένες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις μετά τις κακοκαιρίες εκτιμάται ότι 120.000 στρέμματα των παρακάρλιων περιοχών είναι ακόμη υπό κατάκλιση.

Σμήνη από σκνίπες και κουνούπια έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, η παρουσία των οποίων ευνοείται από τις κλιματολογικές συνθήκες.Ο φωτογραφικός φακός είναι αδιάψευστος μάρτυρας των συνθηκών που επικρατεί στα στάσιμα νερά.

karla

Οι πλημμύρες ξεκίνησαν από τις 6 Σεπτέμβρη του 2023 στην περιοχή, καθώς αυξανόταν η στάθμη του Πηνειού και των παραποτάμων του, φτάνοντας τα περίπου 110.000 στρέμματα πλημμυρισμένων εκτάσεων δύο ημέρες μετά, στις 8 Σεπτεμβρίου.

karla

Οι πλημμυρισμένες εκτάσεις έφτασαν στο υψηλότερο σημείο τους στις 16 Σεπτεμβρίου, καταλαμβάνοντας μια περιοχή περίπου 190.000 στρεμμάτων, με τη λίμνη Κάρλα, μάλιστα, να ξεπερνά την έκταση που είχε πριν την αποξήρανσή της το 1962.

karla

Αξίζει να σημειωθεί πως, η έκταση της λίμνης πριν τις πλημμύρες, τον Αύγουστο του 2023 ανερχόταν περίπου στα 35.700 στρέμματα.

karla

@Photo credits: eurokinissi