Ισθμός: Ομαλοποιήθηκε η κίνηση των οχημάτων στην Αθηνών-Κορίνθου (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ισθμός: Ομαλοποιήθηκε η κίνηση των οχημάτων στην Αθηνών-Κορίνθου (vid)
Ομαλοποιήθηκε η κίνηση των οχημάτων στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, λίγο μετά τις 15:00, και οι καθυστερήσεις σύμφωνα με την Τροχαία είναι πολύ μικρές.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία η κίνηση στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου έχει ομαλοποιηθεί και παρατηρούνται ελάχιστες καθυστερήσεις.

Όπως επισημαίνεται από την Τροχαία οι πολίτες μπορούν να μετακινούνται προς Κόρινθο σύμφωνα με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ισχύουν και ακολουθώντας τις οδηγίες των τροχονόμων.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η γέφυρα θα έχει ως την Κυριακή κατεδαφιστεί και έτσι θα γίνει άρση της αμφιδρόμησης και θα δοθούν στο ρεύμα προς Αθήνα και οι τρεις λωρίδες κυκλοφορίας. Ως την Τετάρτη ωστόσο, θα απομακρύνονται τα μπάζα για να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία το ρεύμα από Αθήνα προς Κόρινθο.

Αυτοψία στη γέφυρα από τον Χρήστο Σταϊκούρα

Στη γέφυρα που υπέστη σοβαρές ζημιές από το υψηλό θερμικό φορτίο λόγω της πυρκαγιάς στο βυτιοφόρο, στην περιοχή του Ισθμού της Κορίνθου, έκανε αυτοψία ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών βρέθηκε στο πεδίο, υπό τον συντονισμό του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου, αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων. Ταυτόχρονα, στο πεδίο –από την πρώτη στιγμή– βρέθηκε και ο ιδιωτικός τομέας, ο οποίος διαρκώς ενισχύει τα μηχανήματα, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο η καθαίρεση της γέφυρας και μέσα στην εβδομάδα, να αποκατασταθεί η οδική κυκλοφορία από την Αθήνα μέχρι την Κόρινθο».

«Μετά την κατεδάφιση πρέπει να υπάρξει αποκατάσταση του οδοστρώματος και είναι σαφές ότι η αποκατάσταση θα πάρει περισσότερες ημέρες. Μέσα στην εβδομάδα θα είμαστε έτοιμοι και στη συνέχεια πρέπει να σχεδιάσουμε πώς θα αποκατασταθεί η γέφυρα το επόμενο χρονικό διάστημα. Θα πάρει μήνες αυτή η διαδικασία και θα αναζητήσουμε τη λύση η οποία θα διευκολύνει την κοινωνία στην καθημερινότητά της», πρόσθεσε.


@Photo credits: eurokinissi