Σοκαριστικό περιστατικό με ΑμεΑ στο Πήλιο: Ήταν δεμένος σε μαντρί και φώναζε βοήθεια

Επιμέλεια: Newsroom
Σοκαριστικό περιστατικό με ΑμεΑ στο Πήλιο: Ήταν δεμένος σε μαντρί και φώναζε βοήθεια
Ο 45χρονος καθόταν σε ένα τσιμεντόλιθο ανάμεσα σε άχυρα, σκυμμένος, ενώ από το μικρό παράθυρο της πόρτας στο μαντρί είχαν οπτική επαφή μαζί του γείτονες.

Φρίκη έχει προκαλέσει το περιστατικό που είδε το «φως» της δημοσιότητας στο Πήλιο με έναν άντρα ο οποίος βρέθηκε δεμένος σε μαντρί ενώ καλούσε σε βοήθεια.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, πρόκειται για έναν 45χρονο ΑμεΑ, ο οποίος χτυπημένος καλούσε σε βοήθεια και εντοπίστηκε με τη βοήθεια των γειτόνων.
Το χρονικό

Ο 45χρονος που έχει νοητική υστέρηση, ζει στο σπίτι του μαζί με ξάδερφό του, ο οποίος έχει οριστεί συμπαραστάτης του, την ώρα όμως που βρέθηκε κλειδαμπαρωμένος στο μαντρί, εκείνος απουσίαζε από το σπίτι.

Οι γείτονες άκουσαν φασαρία από το σπίτι που ζει ο 45χρονος και ενημέρωσαν τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ξάδερφός του γινόταν συχνά βίαιος μαζί του.

Όταν οι Αρχές έφτασαν στο σημείο, επικρατούσε απόλυτη ησυχία και ο συγγενής του έλειπε από το σπίτι.

Ωστόσο ακούστηκαν φωνές από το πίσω μέρος του σπιτιού από όπου ο 45χρονος φώναζε βοήθεια.

Εκεί αντίκρυσαν το αποτρόπαιο θέαμα, ήταν δεμένος και χτυπημένος. Η πόρτα στο μαντρί δεμένη με σχοινιά, με κόμπους που δεν μπορούσαν να λύσουν, ενώ στην πόρτα είχε τοποθετηθεί και τσιμεντόλιθος.

Από το μικρό παράθυρο της πόρτας που φέρει αυτοσχέδια κάγκελα, φαινόταν ο 45χρονος ΑμεΑ, ο οποίος καθόταν σε ένα τσιμεντόλιθο ανάμεσα σε άχυρα, σκυμμένος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν χτυπημένος στο μάτι και στην περιοχή του λαιμού. Αν δεν υπήρχε κινητοποίηση των γειτόνων, ο άτυχος άντρας θα έβγαζε εκεί το βράδυ του.

Επί τόπου έσπευσε και ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς, σε περίπτωση που χρειαζόταν ιατρική βοήθεια.

Το περιστατικό ερευνά η αστυνομία, η οποία φέρεται να αναζητά και τον ξάδερφο του 45χρονου, προκειμένου να διαπιστώσει τι έχει συμβεί και κάτω από ποιες συνθήκες ο άτυχος άντρας βρέθηκε σε αυτή την άθλια κατάσταση.